Model Q: Akıllı Kilitte Devrim

Yu-Cheng Lai'den Saniyenin Binde Birinde Açılan Kilit

Ev güvenliği ve erişim kolaylığına odaklanan Yu-Cheng Lai, Model Q ile akıllı kilit teknolojisinde yeni bir sayfa açıyor. Bu yenilikçi tasarım, güvenlik ve kullanım kolaylığını bir araya getiriyor.

Model Q, kullanıcıların akıllı telefonları aracılığıyla kapıları saniyenin binde biri gibi kısa bir sürede açmasını sağlayan patentli bir teknolojiye sahip. Manuel etkileşime gerek kalmadan, yakınlık algılama özelliği sayesinde kapılar anında açılıyor. Dünyanın en küçük tek parça itme-çekme kapı kilidi olan bu tasarım, kilidin gövdesini kapının içine gizleyerek her türlü kapı tipine, hatta cam kapılara bile uyum sağlayabiliyor. Ergonomik şekli, kaymaz kaplama ve her iki taraftan da kolay kullanım için tasarlanmış yapısal tasarımı ile her yaştan kullanıcıya hitap ediyor. Ayrıca, patentli %99,99 antivirüs paneli sayesinde şifreler ve fiziksel anahtarlar kullanılırken ekstra bir güvenlik katmanı sunuyor.

Model Q, karmaşık güvenlik süreçlerini basitleştiren Kamu Anahtar Altyapısı (PKI) ve Çok Faktörlü Kimlik Doğrulama (MFA) üzerine kurulu patentli teknolojisiyle dikkat çekiyor. İnternet bağlantısı olmadan geçici şifrelerin uzaktan ayarlanabilmesiyle sektörde bir ilke imza atıyor. Kompakt boyutu, gizli kilidi ve her iki taraftan açılabilme seçeneği ile kapının tasarımına etkisini en aza indirirken, herkes için erişilebilirliği ön planda tutuyor. Ergonomik şekli ve kuvvet dinamiklerinin hassas ayarlanması, tüm yeteneklere, yaşlara ve cinsiyetlere sahip kullanıcılar için sorunsuz bir kullanım sağlıyor.

Model Q, kullanıcıların birden fazla kilidini açma seçeneğine sahip: önceden yetkilendirilmiş akıllı telefonlar, şifreler veya fiziksel anahtarlar. Akıllı telefonunuzu uygulamamız aracılığıyla kaydedin ve %5'ten fazla gücü olduğunda 1 metre içinde kolayca erişin. Şifre girişi, gerçek kodun öncesinde ve sonrasında 32 sahte rakamın dahil edilmesine izin vererek, gözetlenmeyi önler. Özel durumlar için geçici şifreler oluşturulabilir. Ayrıca, akıllı telefon veya şifre kullanıldığında kapılar otomatik olarak açılır, böylece kulp itmek zorunda kalmazsınız.

Model Q projesi, Nisan 2023'te Tayvan'da tamamlanacak. 2023 iF Tasarım Ödülü'nde profesyonel konsept ve ürün konsepti kategorilerinde, 2022 Muse Tasarım Ödülü'nde ise ürün tasarımı - güvenlik kategorisinde ödül kazandı.

Model Q, akıllı kapı kilitleri pazarının olgunlaşmasının ardından kullanıcılar arasında yüksek güvenlik ve kolaylık standartlarına yönelik karşılanmamış bir talep olduğunu gözlemledikten sonra geliştirildi. Amacımız, artık anahtar kullanmadan kapıyı açmanın eskisi kadar basit olmasını sağlamak.

Tasarımın zorlukları, ürünün son halinde maliyet etkinliğini korurken, dekorasyonla uyumlu, şık ve kompakt bir boyut geliştirmeyi içeriyordu.

Model Q, dünyada bir ilk olan telefon-anahtar inovasyonu ile sadece doğru kullanıcının doğru telefonu ile doğru kapıyı açmasını sağlıyor. Telefonunuzu çıkarmakla uğraşmanıza gerek yok, kapıya yaklaşarak 0.001 saniyeden daha kısa sürede kilidinizi açın. Ayrıca, internet bağlantısı olmadan geçici şifrelerin uzaktan ayarlanabilmesiyle sektörde bir ilke imza atıyor. Kompakt boyutu ve ergonomik yapısıyla tüm kapı ve kullanıcılara hitap eden Model Q, ev tasarımıyla uyum sağlayabilir ve daha küçük elleri, daha az gücü olanlar ve engelliler dahil olmak üzere bireyleri kucaklayabilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Yu-Cheng Lai
Görsel Kredileri: Yu-Cheng Lai
Proje Ekibi Üyeleri: Yu-Cheng Lai, Chen-Yu Hung, Kun-Hui Hung
Proje Adı: Model Q
Proje Müşterisi: ecoKeyless


Model Q IMG #2
Model Q IMG #3
Model Q IMG #4
Model Q IMG #5
Model Q IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun