Encontech B.V.: Enerji Dönüşümünün Sofistike Tasarımı

Dmitrii Lagunov'un Enerji Tasarrufu Vizyonu

Yenilikçi enerji tasarrufu teknolojileri, Encontech B.V. projesinde Dmitrii Lagunov'un minimalist ve anlaşılır tasarım anlayışıyla buluşuyor.

Enerji dönüşümü, sürdürülebilir bir gelecek için verimli kaynak kullanımı ve enerji korunumu misyonuyla hareket eden Encontech B.V.'nin temel taşıdır. Dmitrii Lagunov, bu misyonu kullanıcı arayüzü tasarımına yansıtarak, enerjinin bir formdan diğerine dönüşümünü basit ve net bir şekilde görselleştirmeyi amaçlamış. Enerji dönüşümü, animasyonlarla vurgulanırken, kullanıcı arayüzü tasarımında sadelik ve açıklık ön planda tutulmuş.

Proje, paydaş görüşmeleri, rakip analizi ve odak grupları gibi araştırma alanlarına odaklanmış. Trello, Miro, Figma'da Akış Tanımı ile Tasarım ve Müşteri Yolculuğu Haritası (CJM), Illustrator'da illüstrasyonlar ve ikonlar, Google Sheets'te etkinlik analitiği yapısı gibi araçlar kullanılmış. Bu araçlar, projenin teknik ve yaratıcı zorluklarının üstesinden gelinmesinde kilit rol oynamış.

Web sitesi, şirketin iki ana teknolojik gelişmesini, uygulama alanlarını ve ana müşterilerini kısaca tanıtan tek sayfalık bir yapıya sahip. Kullanıcılar, gelişmeler, son yıllardaki başarılı vakalar ve en güncel şirket haberleri hakkında daha fazla bilgi edinebilirler.

Tasarım süreci 2023 yılının Ağustos ayında Gürcistan'ın Tiflis şehrinde başlamış ve Ekim ayında tamamlanmış. Proje kapsamında, iş hedeflerini ve ürün için hedef kitleyi daha iyi anlamak adına paydaşlarla görüşmeler yapılmış. Odak grup çalışmalarıyla, yüksek teknoloji ortaklarını seçerken belirleyici kriterler ve karar vericilerin kim olduğu gibi önemli bilgiler elde edilmiş.

En büyük zorluklardan biri, enerjinin bir formdan diğerine dönüşümünü görselleştirecek uygun bir metafor bulmaktı. Bu tasarım, pratik, yenilikçi ve endüstriyel gereklilikleri karşılayan, profesyonel ve sanayi standartlarını entegre eden Iron A' Website ve Web Tasarım Ödülleri'nde 2024 yılında Demir ödülüne layık görülmüştür. Bu ödül, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren, tatmin edici ve pozitif duygular sağlayan tasarımlara verilmektedir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Dmitrii Lagunov
Görsel Kredileri: Dmitrii Lagunov
Proje Ekibi Üyeleri: Dmitrii Lagunov
Proje Adı: Encontech B.V.
Proje Müşterisi: Encontech B.V.


Encontech B.V. IMG #2
Encontech B.V. IMG #3
Encontech B.V. IMG #4
Encontech B.V. IMG #5
Encontech B.V. IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun