Politikwerft Designagentur, CDU Hamburg İçin Yenilikçi Bir Marka Kimliği Tasarladı

Alman Partisi CDU Hamburg İçin Taze, Açık ve İletişimsel Bir Marka Kimliği

Politikwerft Designagentur, CDU Hamburg için dinamik ve modüler bir marka kimliği geliştirdi. Bu yeni kimlik, partiyi monoton, demode ve ifadesiz bir imajdan çıkarıp taze, açık ve iletişimsel bir hale getirdi.

Politikwerft Designagentur'un tasarımı, partinin gelecekteki modern, sosyal ve burjuva imajını şekillendirmeyi hedefliyor. Partinin bugünden yarını değil, yarından bugünü konuşması gerektiğini vurgulayan bu tasarım, partiyi bir bütün olarak sunarak merak uyandırdı ve onu modern ve liberal bir şehir partisi olarak konumlandırdı.

Yeni görsel kimliğin benzersiz özellikleri arasında, tüm kimliği etkileyen bir marka yeniden başlatma bulunuyor. Bu yeniden başlatma, birleşik bir görsel dil, tüm organizasyonel birimler için duyarlı web siteleri ve çağdaş tasarım elementleri gibi unsurları içeriyor. Böylece, Hamburg'un Özgür ve Hanseatic Şehri ile vatandaşları arasındaki bağ daha iyi vurgulanmış oluyor.

Markanın logosu, CDU kelime markası ve Hamburg sembolü figüratif markasından oluşan bir kelime-figüratif marka olarak tasarlandı. Hamburg sembolü, ortadaki kule ile birlikte üç kuleli bir kalesi gösteriyor. Orta kule, Orta Çağ'da St. Mary'nin şehrin koruyucusu olduğunu simgeliyor. Figüratif marka, tasarım elementi olarak kendi başına da kullanılıyor. Logo, resimler ve renklerle bireysel olarak doldurulabiliyor.

Marka logosunun boyutu, gerçek medyaya göre kendiliğinden belirlenebiliyor. Yeniden tasarlanan marka kimliği, insanların hemen parti niteliklerini görmesini sağlıyor, böylece çok iyi bir marka iletişim etkisi yaratıyor.

Proje, Nisan 2022'de Hamburg'da başladı ve Haziran 2023'te tamamlandı. Tasarım sürecinde, partiye, şehir toplumunun doğasına, partinin ana konularının kapsamına ve partinin kültürüne dair araştırmalar yapıldı ve bu unsurlar marka imajına entegre edildi.

En büyük zorluk, müşterinin çok fazla içerik ifade etmek istemesiydi. Ancak genellikle çok fazla bilgi, anahtar bilgileri bozar. Sonunda, parti temsilcilerini, marka imajının koruma niteliğini ifade etmek için çoğunlukla soyut kalkanı kullanmaya ikna ettik.

Yeni bir marka kimliği ile Politikwerft tasarım ekibi, CDU Hamburg'u geleceğin iletişim zorluklarına daha iyi hazırladı. Markanın gelecekteki çalışmaları için temel, profesyonel marka yönetimini mümkün kılan modüler bir yapı geliştirildi. Aynı zamanda, tasarım birlik ve esneklik sağlayarak, farklı medya ve farklı hedef gruplar arasında birleşik bir marka görünümü garanti ediyor. Gözden geçirilmiş logo, taze renkler ve modern tipografiyi bir araya getirerek yetkinlik, ilerleme ve çeşitliliği yansıtıyor.

2024 yılında bu tasarım, A' Grafik, İllüstrasyon ve Görsel İletişim Tasarımı Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Tasarım Ödülü, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratıcılıklara verilir. En iyi endüstri uygulamalarını ve yetkin teknik özellikleri entegre ederek, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Harry Horstmann
Görsel Kredileri: Harry Horstmann
Proje Ekibi Üyeleri: Harry Horstmann
Proje Adı: CDU Hamburg
Proje Müşterisi: CDU Hamburg


CDU Hamburg IMG #2
CDU Hamburg IMG #3
CDU Hamburg IMG #4
CDU Hamburg IMG #5
CDU Hamburg IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun