Kadın Gücünü Kutlayan Tasarım: Antonia Skaraki'den Yenilikçi Bir Yaklaşım

Yunan Tasarımcıdan Kadınları Güçlendiren Kurumsal Hediye

Antonia Skaraki, kadınların her etnik kökenden, dinden ve sosyal statüden güçlenmeleri gerektiğine dair bir protesto ve eylem çağrısı olarak yıllık bir kurumsal hediye tasarladı.

Yunanistan'ın geleneksel içeceği olan tsikoudia ile doldurulmuş şişeler, Özgürlük, Değişim, Eşitlik, Adalet, Eğitim, Seçim ve Güç temalarını simgeleyen farklı kadın figürleri ve ayırt edici kil yüzlerle süslenmiş. Her şişe, sanatsal grafik temsilleri ve bir duvar posteri içeren özel bir kutuda yer alıyor. Kutuların arkası, dünya genelindeki kadınları dayanışma içinde birleştiren 2000'den fazla kadın ismiyle süslenmiş.

Antonia Skaraki'nin yaratıcı yönetmenliğinde, Valia Alousi'nin sanat yönetmenliği ve Nagia Koutroumani'nin metin yazarlığı ile oluşturulan bu tasarım, A.S. müşterilerine, Yunanistan içinde ve dışında, bir açıklama ve eylem çağrısı olarak gönderildi. Proje, 2022 Aralık 20'de başlayıp 2023 Şubat 8'de Atina'da tamamlandı.

Kadınların etnik köken, din veya sosyal statü gözetmeksizin hala istismara uğradıkları bir gerçek. Kadınları güçlendirmek, eğitim ve farkındalık yaratmak, kadın bakış açılarını teşvik etmek gibi çeşitli yollarla eşitlik ve özgürlüğe ulaşmayı hedefliyor. Kadın güçlenmesi, günümüzün en önemli konularından biri.

Yunan tasarımcı Antonia Skaraki, sadece hoş, güzel veya zeki bir kurumsal hediye yerine, bir mesaj taşıyan bir hediye tasarlamak ve yaratmak gibi bir meydan okuma ile karşı karşıya kaldı. Bu hediye, ajansın müşterilerini kadın güçlenme hareketi lehine düşünmeye veya harekete geçmeye teşvik etmeyi amaçlıyor.

Antonia Skaraki, antik Kiklad heykelciklerinden stilistik ilham alan, her biri farklı bir kadını simgeleyen ve farklı bir kil yüzüyle süslenmiş olan Cretan Tsikoudia ile doldurulmuş şişelerle yıllık bir kurumsal hediye tasarlamaya karar verdi. Her bir şişe, sanatsal grafik temsiller ve bir duvar posteri içeren özel bir kutuda yer aldı.

Antonia Skaraki'nin tasarımı, 2024 A' Hediye Tasarım Ödülü'nde Demir kategorisinde ödül kazandı. Demir A' Tasarım Ödülü, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara veriliyor. Endüstri en iyi uygulamalarını entegre eden ve yetkin teknik özellikleri sunan bu ödül, insanlara tatmin ve pozitif duygular sağlayarak daha iyi bir dünya katkıda bulunuyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Antonia Skaraki
Görsel Kredileri: Image No#1 : Photographer, Illustrator: Valia Alousi Image No#2 : Photographer, Illustrator: Valia Alousi Image No#3 : Photographer, Illustrator: Valia Alousi Image No#4 : Photographer, Illustrator: Valia Alousi Image No#5 : Photographer, Illustrator: Valia Alousi
Proje Ekibi Üyeleri: creative director: Antonia Skaraki, art director: Valia Alousi, copywriter: Nagia Koutroumani
Proje Adı: AS Women Empowerment
Proje Müşterisi: AS


AS Women Empowerment  IMG #2
AS Women Empowerment  IMG #3
AS Women Empowerment  IMG #4
AS Women Empowerment  IMG #5
AS Women Empowerment  IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun