Farol: Minimalist Tasarım ve Sürdürülebilirlikle Buluşan Aydınlatma Ürünü

Katia Martins ve Tiago Russo'nun Çevre Dostu Aydınlatma Tasarımı

Trick Design'ın baş tasarımcısı Katia Martins tarafından yaratılan Farol, markanın minimalist dilini korurken, tarihi bir malzeme olan mantarın kullanımına yeni bir bakış açısı getiriyor.

Farol, geometrik şekilleri ve nötr renkleriyle dikkat çeken bir tavan lambasıdır. Doğal mantarın tonunu boyalı çelikle birleştirerek sıcak, rahat bir atmosfer yaratan yumuşak bir ışık yayıyor. Lambanın silueti, Katia'nın minimalist çalışmalarının imzası olan ters elmas şeklini hatırlatıyor.

Farol, geleneksel teknikleri, el yapımı bileşenleri ve mükemmel işçiliği minimalist bir tasarımla birleştiriyor. İki ana bileşeni, ek bir sabitleme veya yapıştırıcı olmadan sadece vidanın basınç etkisiyle birleştiren standart bir 'sandviç vidalı' ampul sistemine sahip olan Farol, paslanmaz çelik metal döküm ve mantar torna işleme tekniklerine dayanıyor.

Farol, tamamen geri dönüştürülebilir bileşenlerden oluşan tamamen çevre dostu bir ürün. Aydınlatma sistemi ve ambalajı dahil olmak üzere her şey, kraft karton, kağıt ve biyolojik yapıştırıcıların birleşimini kullanarak sürdürülebilirlik düşüncesiyle geliştirildi.

Farol'un her detayı, estetik açıdan hoş bir çözüm sunmak, çağdaş bir tasarıma sahip olmak ve sonuçta çevreyi ve kullanılan gelecek malzemeleri tamamen saygı göstermek amacıyla düşünüldü.

Farol, ürün tasarımı çevresindeki çevresel sorunları ve sorunları düşünme ve iyileştirme yollarını arayan sürekli bir araştırma ve geliştirme süreciydi. Farol'un araştırması, tüm SKU olarak uygulanabilir, ancak markanın yıllar boyunca sergilediği şekillendirme ve görünümü koruyabilen bir çözüm elde etmek için sürekli bir R&D süreciydi.

Farol, tamamen çevre dostu bir ürün olmasını sağlamak için yıllar boyunca yeniden tasarlandı ve bu, markanın çevresel çabalarının bir öne çıkanı haline geldi.

Farol, Katia Martins ve Tiago Russo tarafından yaratıldı. Çevre dostu bir aydınlatma çözümü oluşturma ve minimalist çizgiler ve cesur, nötr renklerle en çok görsel etki yaratma amacıyla yıllar süren çalışmaların ve testlerin somutlaşmasıdır.

Farol, 2023'te A' Lighting Products and Fixtures Design Ödülü'nde Gümüş ödül kazandı. Bu ödül, mükemmel uzmanlık ve yenilik sergileyen, teknik özellikleri ve harika sanatsal becerisi ile üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Tiago Russo
Görsel Kredileri: Trick Design Ltd.
Proje Ekibi Üyeleri: Katia Martins Tiago Russo
Proje Adı: Farol
Proje Müşterisi: Tiago Russo


Farol IMG #2
Farol IMG #3
Farol IMG #4
Farol IMG #5
Farol IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun