Urban Philosophy: Doğa, İnsan ve Şehir Arasındaki Diyalektik İlişkiyi Yeniden Düşünmek

Sinong Ding, Wei Liu ve Yuhan Sui'nin Felsefi Düşüncelerle Şehir, İnsan ve Doğa Üzerine Oluşturduğu Görsel Poster Tasarımı

Hayattan ilham alarak doğa ve sosyal ürünler (şehirler) arasındaki geniş anlamda diyalogu yeniden kazanmayı hedefleyen bu çalışma, şehir, doğa ve insanlar arasındaki simbiyotik ilişki üzerine düşünmeyi teşvik ediyor. Fotoğrafik resimler, grafikler, metinler ve diğer görsel dillerin birleşimiyle, kolaj tekniklerini kullanarak yaratılan bu dinamik poster serisi, gerçek toplumun fenomenlerine gönderme yapıyor.

Design ekibi, şehir, insan ve doğa üzerine felsefi düşünceler aracılığıyla bir dizi poster ve video çalışması üretti. Fotoğrafçılıkla sık sık gerçekleşen ancak kolayca unutulan yaşam anlarını yakaladılar. Binalar, göller, trafik gibi fotoğrafik resimlerle arka plan oluşturarak, insanların, doğanın ve şehrin aktivitelerini gösteriyorlar. Grafikler ve metinlerle düzen tasarımı yaparak, şehir ve doğa arasındaki diyalektik ilişki hakkında insanların düşüncelerini derinleştiriyorlar.

Çalışmanın tasarımı, grafikler, metinler, tipografi, kolaj ve dijital görüntüler arasında yenilikçi sanatsal olasılıkları keşfetmeye çalışıyor. Geleneksel grafik görsel tasarım uygulamasını dijital görüntülerle deneysel bir şekilde birleştirdik ve poster tasarımı, öğe tasarımı ve dijital görüntü gösterimi dahil olmak üzere tam bir çalışma seti oluşturduk. Projenin ana gövdesi, mevcut toplumda araştırma amacı ve değer anlamı olan bir konudur ve bu, yaşamda felsefi bir yansımadır.

Tasarım ekibi, şehirde sıkça unutulan anları yakalar: Fotoğrafik görüntülerle arka plan oluşturur, binalar, göller, trafik ve daha fazlasını içerir. İnsanların, doğanın ve şehirlerin aktivitelerini gösterir. Grafikler ve metinlerle düzen tasarımı yaparak, şehir ve doğa arasındaki diyalektik ilişki hakkında insanların düşüncelerini derinleştirir ve sanatsal formlarla bir dizi poster ve video çalışması üretir.

En zorlu kısımlardan biri, metni grafikler ve resimlerle birleştirerek resmi, sanatsal bir görsel oluşturmaktı. Konu arka planını araştırdığımız ve röportajlar, gözlemler ve diğer araştırma yöntemleriyle veri topladığımızda, insan, doğa ve şehir arasındaki yakın bağlantıyı hissettik.

Sinong Ding, Wei Liu ve Yuhan Sui tarafından oluşturulan bu tasarım, 2023'te A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Design Award, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstri en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre ederek, tatmin ve olumlu duygular sağlar ve daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Sinong Ding
Görsel Kredileri: Sinong Ding,Wei Liu and Yuhan Sui
Proje Ekibi Üyeleri: Designer: Sinong Ding Designer: Wei Liu Designer: Yuhan Sui
Proje Adı: Urban Philosophy
Proje Müşterisi: Sinong Ding


Urban Philosophy IMG #2
Urban Philosophy IMG #3
Urban Philosophy IMG #4
Urban Philosophy IMG #5
Urban Philosophy IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun