Angela Spindler'ın Sürdürülebilir Cilt Bakımı Ambalaj Tasarımı: Argan Life

Maroko'dan İlham Alan, Çevre Dostu ve Ödüllü Bir Tasarım

Angela Spindler, cilt ve saç bakım ürünleri için sürdürülebilir bir ambalaj tasarımı geliştirmek üzere görevlendirildi. Ürünlerin farklı boyutlarda olmasına rağmen, son ambalajın tek bir boyutta olması gerektiği bir zorluk oluşturdu. Bu, ürünleri tek boyutlu tüpün içinde desteklemek için akıllıca bir karton mühendisliği gerektirdi.

Spindler, bu tasarımı geliştirirken, ürünün Maroko'dan geldiğini göz önünde bulundurdu ve tanıdık geometrik döşeme desenlerinden ilham aldı. Bu, güçlü bir grafik desen sağladı ve tüm seride güçlü bir paket mimarisi yankılandı. Soluk renk paleti, renkli Maroko binalarının susuzluğuna bir göndermeydi. Her kapak, yapışkan bir etiketle sabitlendi.

Tasarımın farklılaştığı ve güçlü olduğu yer, tüm ürünlerin farklı boyutlarda olmasına rağmen, son ambalajın tek bir boyutta olması gerektiği zorluğunu aşmasıdır. Bu, ürünleri tek boyutlu tüpün içinde desteklemek için akıllıca bir karton mühendisliği gerektirdi. Karton tüpler, iki spot renk ve siyahla ofset baskı yapıldı, üzerine spot UV parlaklık ve tümüyle su bazlı saten vernik uygulandı. İç mekanikler sadece ölü kesimdi. Etiketler, tümüyle su bazlı saten vernikle iki renkte basıldı.

Tasarım, Çin'de basıldı ve üç ay boyunca tasarlandı ve iki ay boyunca üretildi. Tasarım sürecindeki en büyük zorluk, basit ve maliyet etkin bir değişken ekleme sağlamaktı.

Argan Life tasarımı, 2023 yılında A' Ambalaj Tasarımı Ödülü'nde Gümüş kazandı. Gümüş A' Tasarım Ödülü, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede kalite sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.

Angela Spindler'ın Argan Life tasarımı, sürdürülebilir ambalaj tasarımında yeni bir standart belirliyor ve hem tüketicilerin hem de endüstrinin dikkatini çekiyor. Bu tasarım, sadece estetik değil, aynı zamanda işlevsel ve çevre dostu bir çözüm sunarak, ambalaj tasarımının geleceğine ışık tutuyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Angela Spindler
Görsel Kredileri: Angela Spindler
Proje Ekibi Üyeleri: Angela Spindler: Designer/Creative Director
Proje Adı: Argan Life
Proje Müşterisi: Angela Spindler


Argan Life IMG #2
Argan Life IMG #3
Argan Life IMG #4
Argan Life IMG #5
Argan Life IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun