Angela Spindler'ın "Naked Nature" Tasarımı, Doğanın Çıplak Gerçekliğini Yansıtıyor

Çevre Dostu Ambalaj Tasarımı ve Doğadan İlham Alan Renklerle Öne Çıkan Snack Bar

Angela Spindler'ın "Naked Nature" adlı tasarımı, doğanın canlı renk paletinden esinlenerek, çevre dostu bir ambalaj tasarımı sunuyor. Çevreyle daha uyumlu bir dünyaya hitap eden bu tasarım, sürdürülebilir malzemeler kullanarak doğanın ham doğasını yansıtıyor.

Spindler, bu tasarımın temel malzemesi olan hurmaların koyu kahverengi rengini arka plan olarak kullanarak, çeşitli lezzetleri renkli tipografi ve farklılık yaratmak için katı bannerlarla ifade ediyor. Tasarım, raf üzerinde dikkat çekmek için ince çizimler ve cesur grafik tipografi kullanıyor.

"Naked Nature" tasarımının özgün özellikleri, markanın büyük ve cesur lezzetlerini, paketten dışarı çıkmayı bekleyen lezzetlere bir gönderme olarak, el ile çizilmiş tipografi ile ifade ediyor. Marka dili neşeli ve dürüst, ambalaj ise çevre dostu. Çubuğun ham doğası, kompostlanabilir bir ambalaj kullanılarak yansıtılıyor.

Ürün, kompostlanabilir bir malzeme olan "Compostable rewind" kullanılarak, CMYK ve iki spot renkte baskı tekniği ile üretiliyor. Teknik özellikler arasında evde kompostlanabilir bir malzeme olan "Compostable rewind" yer alıyor.

Angela Spindler'ın tasarım ekibinde yer aldığı bu proje, evde kompostlanabilir bir ambalaj içerisinde paketlenmiş ham çubuklar şeklinde işlev görüyor. Tasarım, geri dönüştürülebilir karton bir SRT içerisinde sunuluyor. Bu tasarım projesi 12 ay süresince Sydney, Avustralya'da gerçekleştirildi.

Tasarım sürecindeki en büyük zorluk, kompostlanabilir bir stok üzerinde canlı renkleri elde etmek oldu. Ancak sonuçta, çevreyle uyumlu bir dünyaya hitap eden "Naked Nature" ortaya çıktı. Tasarımın ambalajları, büyük ve cesur el ile çizilmiş tipografi ile markanın lezzetlerini yansıtıyor. Ambalajın ham doğası, evde kompostlanabilir bir ambalaj kullanılarak yansıtılıyor.

Angela Spindler'ın "Naked Nature" tasarımı, 2023'te A' Ambalaj Tasarım Ödülü'nde Bronz ödülün sahibi oldu. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara veriliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Angela Spindler
Görsel Kredileri: Angela Spindler
Proje Ekibi Üyeleri: Angela Spindler, Designer /Creative Director
Proje Adı: Naked Nature
Proje Müşterisi: Angela Spindler


Naked Nature IMG #2
Naked Nature IMG #3
Naked Nature IMG #4
Naked Nature IMG #5
Naked Nature IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun