Jackery Explorer: Güneş Enerjisi ile Çalışan Taşınabilir Şarj Sistemi

Wei Bai, Jinghua Liu ve Xiaowei Yin tarafından tasarlanan, çevre dostu ve sürdürülebilir bir enerji kaynağı

Jackery Explorer, dış mekan elektriği kullanımını daha kullanışlı hale getirmek için tasarlanmış, PV, ESS ve Şarj entegre sistemine sahip bir üründür. Bu sistem, dış mekan araç çadırları ve dış mekan güç bankaları gibi taşıyıcıları kullanarak, hatta en zorlu çevre koşullarında bile dış mekan maceracılarına yeşil, çevre dostu, sürdürülebilir ve yüksek kaliteli temiz enerji sağlar.

Jackery Explorer, bir PV şarj entegreli araç monteli çadır ve Jackery dış mekan güç kaynağına sahip bir PV, ESS ve Şarj entegre sistemidir. Araç monteli çadır, bir PV çatı sistemi aracılığıyla elektriği dönüştürdükten sonra, elektriği Jackery dış mekan güç kaynağında depolar ve güneş ışığının temiz bir enerji kaynağı olarak sürdürülebilir kullanımını tamamlar. Bu sistem, dış mekan aktiviteleri için enerji sağlar ve dış mekan severler için bir PV, ESS ve Şarj sistemi oluşturur.

Jackery dış mekan güç kaynağı, toz önleme, titreşim direnci, ultra sessiz ve su geçirmez özelliklere sahip alüminyum-magnezyum alaşımdan ve karbon fiberden yapılmıştır. -43 Celsius derece düşük sıcaklığa ve 5000 metre yükseklik gibi aşırı çevre koşullarına uyum sağlar. Araç monteli çadır, yüksek mukavemetli sıkıştırma koruması, güçlü taşıma kapasitesi ve güçlü ses yalıtımı özelliklerine sahip havacılık alüminyum alaşımından yapılmıştır. Bu çadır, size güvenli, stabil ve konforlu bir kamp deneyimi sunar.

Çadırın kapalı boyutları 2100mmX1300mmX300mm, açık boyutları 2100mmX13000mmX1700mm'dir. Açılan güneş panelinin boyutları 3690mmX1800mmX10mm'dir. Dış mekan güç kaynağının boyutları 380mmX285mmX200mm'dir. Güç kapasitesi 3000W, kapasite 5000WH'dir. Güneş panelinin gücü 400W'dir. Güneş paneli, bir günlük elektrik dönüşümünü 3 kWh sağlar.

Çadırı açın ve genişletilebilir güneş panelini başlatmak için bir düğmeye basın. Güneş enerjisi, elektriğe dönüştürülür ve dış mekan güç kaynağı sisteminde depolanır. Bu sistem, dış mekan aktiviteleri için temiz enerji sağlar ve dış mekan elektrik kullanımını destekler.

Bu proje, Mart 2023'te Shenzhen'de tamamlanacak. Araştırma hedefi, dış mekan güneş enerjisi depolama ve şarj entegre sistemidir. Sistem tasarımı yönünde ilerlemektedir. Piyasa araştırması, çevrimiçi araştırmalar ve profesyonel araştırma şirketlerinden verilerle gerçekleştirilmiştir. Bu entegre fotovoltaik enerji üretimi ve enerji depolama teknolojileri, dış mekan RV ve off-road kullanıcılarının daha yüksek güç talebini karşılar, mevcut dış mekan enerji depolama çözümlerini aşar ve karbon azaltma ve çevre koruma amacına ulaşır.

Ana zorluklar, fotovoltaik sistemlerin güneş şarj verimliliğini nasıl maksimize edeceğidir. Çözüm olarak, daha fazla güneş paneli, çadırın üstünde katlanarak depolanır ve bağlantı çubuğu motoru tarafından itilerek güneş panellerinin ışık alma alanını olabildiğince artırır.

Jackery Explorer, bir PV, ESS ve Şarj entegre sistemine sahip bir PV şarj entegreli araç monteli çadır ve Jackery dış mekan güç kaynağıdır. Araç monteli çadır, bir PV çatı sistemi aracılığıyla elektriği dönüştürdükten sonra, elektriği Jackery dış mekan güç kaynağında depolar ve güneş ışığının temiz bir enerji kaynağı olarak sürdürülebilir kullanımını tamamlar. Bu sistem, dış mekan aktiviteleri için enerji sağlar ve dış mekan severler için bir PV, ESS ve Şarj sistemi oluşturur.

Shenzhen Hello Tech Energy Co.,Ltd tarafından sağlanan görsel içeriklerin telif hakkı ve fikri mülkiyet haklarına sahiptir. Bu tasarım, 2023'te A' Energy Products, Projects and Devices Design Award'da Altın ödül kazanmıştır. Altın A' Design Award, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan, olağanüstü mükemmellik ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen harika, öne çıkan ve trend belirleyen yaratıcılıklara verilir. Bunlar, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten saygın ürünler ve parlak fikirlerdir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Shenzhen Hello Tech Energy Co.,Ltd
Görsel Kredileri: Shenzhen Hello Tech Energy Co.,Ltd
Proje Ekibi Üyeleri: Wei Bai,Jinghua Liu,Xiaowei Yin
Proje Adı: Jackery Explorer
Proje Müşterisi: Shenzhen Hello Tech Energy Co.,Ltd


Jackery Explorer IMG #2
Jackery Explorer IMG #3
Jackery Explorer IMG #4
Jackery Explorer IMG #5
Jackery Explorer IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun