Guanghai Cui'nin Maitreya Dharma Projesi: Terk Edilmiş Bir Madenin Dönüşümü

Modern Mimarlık Teknolojileri ile Hasar Görmüş Topolojiyi Onarma

Guanghai Cui'nin Maitreya Dharma projesi, terk edilmiş bir taş ocağını, 4500 kişilik büyük bir kitleyi ağırlayabilecek ve rahipler ile inananların Maitreya'ya saygılarını sunabilecekleri muhteşem bir iç mekan oluşturacak şekilde dönüştürüyor. Çiçek tomurcuğu şeklindeki plan, Maitreya'ya olan inancı simgeliyor. Maitreya, en merhametli olarak kabul edilir ve gelecekte takipçilerini kurtaracağına inanılır.

Proje, Zhejiang Eyaleti, Ningbo Şehri, Fenghua Bölgesi, Xikou Kasabası'ndaki Xuedou Dağı Manzaralı Alanı içerisinde yer alıyor. Planlanan arazi alanı 144,997 metrekare. Proje alanı, önünde açık bir alan olan terk edilmiş bir taş ocağıydı. Topolojisi karmaşıktı ve en yüksek nokta ile terk edilmiş taş ocağının dibindeki yükseklik farkı yaklaşık 35 metreydi. Ayrıca, taş ocağının altından geçen bir Kuzey Halka yeraltı demiryolu hattı bulunuyor.

Devasa alanı kaplayan tek kabuklu bir cam çatı, gelecekteki "Longhua Dharma Salonu"nu simgeliyor. Geniş alanın merkezinde, dikey havalandırma, ekipman ve yapısal nedenlerle, yer ve çatı alanını birleştiren merkezi bir yapısal eleman yerleştirildi. Cam çatının üzerindeki merkezi dikey yapının üzerindeki alanlar, geleneksel Çin tarzında muhteşem grup binalarıdır.

Toplam arazi alanı: 144,977 m² Bina Kaplaması: 37,649.42 m² Toplam inşaat alanı: 55,574.78 m²

Proje, Xuedou Dağı Manzaralı Alanı'nın önemli bir Budist kültür yeri haline geldi. Xuedou Dağı'na giriş kapısı oldu. Maitreya Kültür Festivali'nin ana mekanı olacak ve büyük kitlelerle dini konferanslar, sergiler ve kültürel değişim etkinliklerine ev sahipliği yapacak.

Proje, eski bir maden ocağını kullanarak, Budist vaazları, törenleri ve ziyaretleri hizmet verecek büyük bir alan oluşturdu. Ocağın çevresindeki kaya duvarı, orijinal izleri olabildiğince korumak için basitçe güçlendirildi ve olduğu gibi bırakıldı. Böylece modern mimari yapı ile otantik doğal çevre arasında bir kontrast oluşturuldu, Budizmin yerlileştikten sonra doğayı koruma ve besleme kavramını vurguladı.

2023 yılında A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Platin ödülüne layık görülen bu tasarım, dünya çapında, olağanüstü ve son derece yenilikçi tasarımları tanır. Profesyonellik, deha sergileyen ve toplumsal refaha katkıda bulunan tasarımları ödüllendirir. Bir çağın belirleyici estetiğini ödüllendirir, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji sınırlarını ilerletir, mükemmel bir mükemmeliyet sergiler ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: GUANGHAI CUI
Görsel Kredileri: GUANGHAI CUI
Proje Ekibi Üyeleri: Guanghai Cui, Jing Li, Wenge Sheng, Xue Song, Jianying Tao Jin Tao, Zhilan Xu, Jing Wang, Kaikai Wu, Zixuan Yu Yansheng Liu, Yingjie Li, Zhigang Ma, Peixiang Liu, Fuli Liu Lei Zhang, Shaokai Jia, Xiaogang Cui, Lei Wang, Hongyan Guo
Proje Adı: Maitreya Dharma
Proje Müşterisi: GUANGHAI CUI


Maitreya Dharma IMG #2
Maitreya Dharma IMG #3
Maitreya Dharma IMG #4
Maitreya Dharma IMG #5
Maitreya Dharma IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun