Pavilion 8: Sıradışı Bir Kullanılmış Araba Mağazası Tasarımı

Yao-Chi Shih'in Sonsuzluk Sembolüne Dayalı Yenilikçi Yaklaşımı

Yerel tüccarların kimliğini güçlendirmeye yönelik bir proje olan Pavilion 8, kullanılmış araba satış mağazası olarak hizmet vermektedir. Tasarım, Çinli bir şirket olan "發, FA"nın isminden esinlenerek "8" rakamını ve bu rakamın sonsuzluk sembolüne dönüşümünü temel alır.

Yao-Chi Shih, projenin başlangıcında, çok katmanlı kıvrımlı çelik paneller kullanarak bir avlu oluşturmuştur. Bu paneller, birbirine geçmiş şekilde düzenlenerek sonsuzluk sembolünü temsil eder. Tabela, binanın bir parçası haline getirilerek şehirde bir simge haline gelmiştir.

Proje, bir kullanılmış araba satış mağazası olmasına rağmen, mağazanın imajının bir marka araba fabrikasının tasarım anlayışına eşdeğer olması hedeflenmiştir. Mekan, yeşilliklerle doludur ve avlusu diğer mağazalardan farklıdır. Bu nedenle tasarım, kıvrımlı çelik levhaların şekil değişikliklerini kullanarak binanın akıcı anlamını ve mekanın gerginliğini aktarır.

Tradyonel avlu tarzı bir tasarım benimsenmiştir ve mekan, iç, dış ve ara mekanlarla sürekli olarak sunulmuştur. Bu entegrasyon, daha fazla katman ve geniş bir alan elde etmeyi sağlamıştır. Teknik özellikler açısından, bütçe ve inşaat maliyeti arasında bir denge sağlamak için yerel demir fabrikalarında kolayca bulunabilen renkli kıvrımlı çelik levhalar kullanılmıştır.

Çelik yapı katlanır plakaları inşaatı kolaylaştırmak için kullanılmıştır. Silindirik çelik sütunlar binayı hafifletmiştir. Genel ton beyaza dayanır, böylece tüm bina beyaz ve basit görünür. Tasarımın etiketleri arasında Sonsuzluk, Avlu, Araba Mağazası ve pavilyon bulunmaktadır.

Yao-Chi Shih, bu tasarımın diğerlerinden farklı kılan özelliğinin, çatıların çok katmanlı bir şekilde üst üste gelmesi ve bu sayede beklenmedik bir şekilde çekici görüntüler ve ışık efektleri oluşturması olduğunu belirtmiştir. Bu proje, 2023 A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Bronz ödül kazanmıştır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: YAO CHI SHIH
Görsel Kredileri: Rex chu, OS studio ,Shih,Yao Chi, Shi Ke Jin Ku Ma
Proje Ekibi Üyeleri: YAO CHI SHIH
Proje Adı: Pavilion 8
Proje Müşterisi: YAO CHI SHIH


Pavilion 8 IMG #2
Pavilion 8 IMG #3
Pavilion 8 IMG #4
Pavilion 8 IMG #5
Pavilion 8 IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun