The Circus: Araba Tutkunları İçin Bir Sirk Çadırı

Hitoshi Saruta'nın Olağanüstü Tatil Evi Tasarımı

Araba tutkunları için tasarlanan bu tatil evi, sirk çadırından ilham alarak, insanlar, arabalar ve odalar arasındaki sınırları bulanıklaştıran bir ortam yaratmayı hedefliyor.

Hitoshi Saruta - Cubo Design Architect tarafından tasarlanan "The Circus" adlı bu tatil evi, basit ama cesur bir yapıya sahip. Büyük bir 24 yüzlü hacim ve içerisinde ikinci katı oluşturan büyük, yuvarlak masa şeklinde bağımsız bir hacimden oluşuyor. Çadırı destekleyen çekirdek, direklere sahip olmamasına rağmen, eğimli dış duvarlar aracılığıyla gerginliğini koruyor.

“Arabalarla zaman geçirmek” kavramı, bu tatil evinin tasarımında ön planda. Araba tutkunu bir müşteri ve arkadaşları için eğlenceli bir sığınak olarak düşünülen bu ev, tipik bir evin aksine, insanlar, arabalar ve odalar arasındaki sınırları bulanıklaştırmayı hedefliyor.

Yuvarlak tasarımı, esneklik sağlıyor ve çünkü birinci katta ölü uçları olmadan serbest hareket imkanı sunuyor. Müşterinin, çeşitli şekillerde kullanılabilecek bir ev istemesi, tatil evlerinde sıklıkla aranan bu uygulanabilirlikten uzak tasarımı ortaya çıkardı.

2023 yılında A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Gümüş ödül kazanan bu tasarım, üst düzey, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlar arasında yer alıyor. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve muhteşem sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırıyor, mükemmellik seviyesini gösteriyor ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırıyor.

Hitoshi Saruta - Cubo Design Architect ekibi, bu olağanüstü tasarımın arkasındaki isimler. Koji Fujii / TOREAL tarafından çekilen fotoğraflar, bu benzersiz tasarımın görsel içeriğine hayat veriyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Cubo Design Architect
Görsel Kredileri: Photographer : Koji Fujii / TOREAL
Proje Ekibi Üyeleri: Hitoshi Saruta Cubo Design Architect
Proje Adı: The Circus
Proje Müşterisi: Cubo Design Architect


The Circus IMG #2
The Circus IMG #3
The Circus IMG #4
The Circus IMG #5
The Circus IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun