Özgürlüğün Kodunu Aktaran Heykel: Soar

Jung-Mei Wou'nun İnsan Ruhunu Uçuran Tasarımı

Herkesin kalbinde bir Eden Bahçesi vardır. Bu heykel, kuşun anlık uçuşunu tasvir ederek insan ruhundaki özgürlük kodunu uyandırmayı hedefliyor.

Heykel, uçan kuşların dinamik formunu, uçuş hızını, farklı perspektiflerden öngörülemeyen değişiklikleri ve sürekli değişen bir durumu yeniden yaratıyor. Eşsiz formu, metal heykelin hafifliği ve zarif eğrileri ile meydan okuyor. Bu çalışma, dövme paslanmaz çelikten yapılmıştır. Heykelin içinde, yapı olarak ızgara şeklinde bir paslanmaz çelik iskelet kullanılırken, yüzey paslanmaz çelik ince plaka bölme dövme, dövme ve kaynak ile hafif hale getirilmiştir.

Heykelin yüzeyi, çevresindeki gökyüzünü yansıtarak hafif ve hafif bir görsel etki yaratmak için ayna cilası ile işlenmiştir. Mükemmel eğimli yüzey çizgileri, uçuşun ivmesini ve stabilitesini yeniden şekillendirir, estetik hissi ve yapısal mekaniklerin karşılıklı kombinasyonunu ortaya çıkarır. Bu heykel, izleyicileri çekerek ve tüm açılardan ve mesafelerden keşfetmeye teşvik eder.

Heykelin prototipi 2016 yılında Taipei Dünya Ticaret Merkezi Sanat Fuarı'nda sergilendi ve büyük ölçekli heykel 2022'de tamamlandı. Rüzgar yükü, heykelin şeklini ve yüzey optimizasyon yöntemini etkiler. Aerodinamik şekil optimizasyonu, rüzgar yükünü azaltırken bir heykel için optimum tasarımı elde etmeye yardımcı olmuştur.

Heykelin zorluğu, hafif bir durum sunmaktır. Bu heykel, yer değiştirmiş bir ağırlık merkezi ve metal heykellerin hafifliği ve zarif eğrileri ile meydan okuyan belirli bir dengede uçan dinamik bir form sunar. İnsan ruhundaki özgürlük sembolünü uyandırmak için kuşun hava içinde anlık uçuşunu, uçuş hızını ve sürekli değişen bir durumu sunan bir bahçe yolculuğunun duyusal deneyimini yakalamaya çalışır.

Soar heykeli, 2023 yılında A' Güzel Sanatlar ve Sanat Kurulumu Tasarım Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Tasarım Ödülü, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratıcılıklara verilir. Sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre ederek, tatmin ve olumlu duygular sağlarlar, daha iyi bir dünya oluştururlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Jung-Mei Wou
Görsel Kredileri: Copyrights belong to Jung-mei Wou
Proje Ekibi Üyeleri: Jung-Mei Wou
Proje Adı: Soar
Proje Müşterisi: Jung-Mei Wou


Soar IMG #2
Soar IMG #3
Soar IMG #4
Soar IMG #5
Soar IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun