Quan Yuan'ın Yenilikçi Tasarımı: Cool Line Likör Şişeleri

Tradyonel Likör Şişelerini Altüst Eden Yenilikçi Bir Tasarım

Quan Yuan'ın 'Cool Line' adlı tasarımı, likör şişelerinin geleneksel formunu altüst ederek, formun işlevi hizmet ettiği şekilde başarılı bir şekilde iletiyor. Bu tasarım, 2D çizgilerin 3D bir formda birleştirilerek yeni bir 3D nesne oluşturulmasına olanak sağlıyor.

Quan Yuan, 2D çizgilerin 3D bir formda birleştirilerek yeni bir 3D nesne oluşturulmasına olanak sağlayan bu tasarımıyla, likör şişelerinin geleneksel formunu altüst etmeyi başardı. Tasarım, iki kalın çizginin birleştirilmesi ve alt kısmında çizgi yönünü değiştiren bir eklem eklenmesiyle bir likör şişesinin 3D formunu oluşturuyor. Bu tasarım, normal likör şişelerinin şeklini altüst ederken, aynı zamanda işlevin form tarafından hizmet edildiğini de doğru bir şekilde iletiyor.

Yuan'ın tasarımı, bir çift doğrusal tüpten oluşan tam bir birimdir. Her bir tüp, ana üst kısmı ve C şeklindeki alt kısmı olmak üzere iki tür likörü gerçekten tutabilir. Bu nedenle, bir çift tüp, farklı lezzetleri ayırt etmek için farklı şişe renkleriyle dört farklı baz likörü tutabilir. Şekil, eklemlerde döndürülebilir ve katlanabilir. Bu, daha ilginç bir 3D formda yeniden birleştirilebilir.

Yuan'ın tasarımı, 304 paslanmaz çelik ve gıda sınıfı iç kaplama kullanılarak üretilmiştir. Dış ambalaj malzemesi olarak kartonlar, EVA-taban, PET-levhalar ve akrilik plakalar kullanılmıştır. Tasarımın teknik özellikleri 138mm (genişlik) x 117mm (derinlik) x 380mm (yükseklik) olarak belirlenmiştir.

Yuan'ın tasarımı, kullanıcının üst şişe kapağını çözerek ana tüpten doğrudan likörü dökebilmesini sağlar. C şeklindeki alt kısım, 90 derece konumlandırıldığında ekleminden doğrudan çekilebilir ve ardından küçük şişe kapağı çözülerek C şeklindeki kısmın likörü dökülebilir.

Yuan'ın tasarımı, 2022 Şubat'ında Zhengzhou'da başladı ve 2023 Ocak'ında tamamlandı. Tasarımın araştırma yönü, gençlerin sevdiği yeni bir stil ve interaktif ürün tasarlamaktı. Mevcut piyasadaki tüm likör şişelerini araştırdılar ve yeni bir çözüm bulmaya çalıştılar. 2D alanındaki çizgiler, eklem aracılığıyla 3D alana dönüştürüldü, bu da daha ilginç olabilir. 3D baskıyla birçok deney yaptılar ve sonunda doğru eklemi test ettiler ve doğrusal tüplerin kalınlığını ve şişenin kapasitesini belirlediler.

Yuan'ın tasarımı, 2023'te A' Packaging Design Award'da Gümüş ödül kazandı. Gümüş A' Design Award, mükemmel teknik özellikler ve olağanüstü sanatsal beceri sergileyen, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çekici tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, mükemmel bir seviyede başarı sergileyerek olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.

Çin Ulusal Fikri Mülkiyet İdaresi tarafından 2023 yılında patentlendi. Tüm telif hakları Quan Yuan'a aittir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Quan Yuan
Görsel Kredileri: Image #1, Photographer Weihua Liu, 2023 Image #2, Photographer Weihua Liu, 2023 Image #3, Renderer Quan Yuan, 2023 Image #4, Photographer Weihua Liu, 2023 Image #5, Photographer Weihua Liu, 2023 Video Credits: Video editor, Kai Zhang, 2023
Proje Ekibi Üyeleri: Quan Yuan
Proje Adı: Cool Line
Proje Müşterisi: Quan Yuan


Cool Line IMG #2
Cool Line IMG #3
Cool Line IMG #4
Cool Line IMG #5
Cool Line IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun