Kimhung Choi ve Thomas Siu'nun "Oi!" Projesi: Sanatın Çağrısını Yansıtan Görsel Kimlik

Özgün Tasarımı ve Yenilikçi Yaklaşımıyla Dikkat Çeken "Oi!" Projesi, Sanatın Ortasında Bir Vaha Olmayı Hedefliyor

Kimhung Choi ve Thomas Siu tarafından tasarlanan "Oi!" projesi, markanın temel fikirlerini yansıtan bir görsel kimlik geliştirmeyi hedefliyor. Projenin adı, insanların dikkatini çekmek ve projenin konumunu görsel olarak temsil etmek için "L" harfinin yerine ünlem işareti koyuyor. Logo, grafik formda dikkat çekme fikrini göstermek üzere tasarlandı. Kimliğin rengi olarak yeşilin kullanılması, "Oi!" projesinin beton ve çelikten oluşan kentsel ormanın ortasında bir sanat vahası olduğunu öneriyor.

“Oi!”- Oil Street Art Space, eski Royal Hong Kong Yacht Club'ın kulüp binasında yer alıyor. Canlandırma ve restorasyon sonrası iki aşamada halka açılan bu mekan, kırmızı tuğlalı, çatısı kiremitli, II. derece tarihi bir bina ve 3000 metrekarelik bir dış mekan alanı ile iki katlı bir bina içeriyor. Bu bina, bir sergi ve çok amaçlı mekanı bir arada sunuyor.

‘Oi!’ projesinin görsel kimliği, projenin özünü yakalayan ve hafızada kalıcı bir marka yaratmayı hedefliyor. Çevresel grafikler ve ziyaretçilere Oi!'nin tüm bölümlerini keşfetme ve Oi!'nin halk üzerindeki izlenimini artırma rehberliği sağlayan uygulamalar üzerinde çalışıldı.

Çeşitli boyutlarda görsel kimlik uygulamaları, bayraklardan rozetlere kadar geniş bir yelpazede gerçekleştirildi. Markalaşma, Görsel Kimlik, Logo, İşaretler, Çevresel Tasarım, Sanat ve Kültürel Alan gibi anahtar kelimeler, tasarımın özelliklerini tanımlamak için kullanıldı.

‘Oi!’ projesinin görsel kimliği, tüm ziyaretçilere hoş geldiniz mesajı verirken, aynı zamanda insanların sanatta kendi hayallerini gerçekleştirebilecekleri ve yaratıcı kıvılcımlarını ateşleyebilecekleri bir platform olduğunu iletiyor. Bu proje, Mayıs 2022'de Hong Kong SAR'da gerçekleştirildi.

Projenin bir kısmının II. derece tarihi bir bina olması nedeniyle, tarihi mekanların halka açık kullanıma dönüştürülmesi ve eski mimari yenileme projeleri üzerine geniş çaplı bir araştırma yapıldı. Farklı açılardan inceleme yapıldıktan sonra, müşteri ve tasarımcılar, Oi!’nin vizyonu ve misyonu ile marka imajını betimlemek ve sanatı toplumla ilgili hale getirmek istediler. Sonunda, logoda ana unsur olarak adı kullanmayı ve bu sayede izleyicinin nerede olduğunu hatırlamasını sağlamayı seçtik.

"Oi!" projesi, markanın temel fikirlerini yansıtan bir görsel kimlik geliştirmeyi hedefliyor. Adın kendisi, L harfinin yerine ünlem işareti koyarak, insanların dikkatini çekmek ve projenin konumunu görsel olarak temsil etmek için kullanılıyor. Proje, sanatta işbirliğini teşvik etmeyi hedefliyor ve kimlik rengi olarak yeşilin kullanılması, Oil'in beton ve çelikten oluşan kentsel ormanın ortasında bir sanat vahası olduğunu öneriyor.

Bu tasarım, 2023'te A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award'da Bronz ödül kazandı. Bronz A' Design Award, deneyimi ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içeren, teknik ve yaratıcı becerileri güçlü olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı derecede zeki tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Kimhung Choi
Görsel Kredileri: Kimhung Choi
Proje Ekibi Üyeleri: Client: Art Promotion Office, The Hong Kong SAR Designer: Kimhung Choi, Thomas Siu
Proje Adı: Oil Street Art Space
Proje Müşterisi: Kimhung Choi


Oil Street Art Space  IMG #2
Oil Street Art Space  IMG #3
Oil Street Art Space  IMG #4
Oil Street Art Space  IMG #5
Oil Street Art Space  IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun