Yangyang Liao'nun "Care U Most" Adlı Ev İlk Yardım Seti Tasarımı

Emosyonel Tasarım Konseptine Dayalı, Kullanıcı Deneyimini Artıran Yenilikçi Bir Ürün

Yangyang Liao'nun "Care U Most" adlı ev ilk yardım seti tasarımı, emosyonel tasarım konseptine dayalı, kullanıcı deneyimini artıran yenilikçi bir ürün. Bu tasarım, kullanıcıların evdeki tıbbi araçların kullanıcı deneyimini artırmak için duygusal tasarımı birleştirir.

Çoğu tıbbi ürün tek tip bir görünüme sahipken ve malzemeleri insan dokunuşundan yoksunken, "Care U Most" bu durumu değiştiriyor. Ev ilk yardım ürünlerinin içeriği genellikle sınırlıdır ve aile ilk yardım özellikleri zayıftır. "Care U Most", davranışsal etkileşim, tat etkileşimi, görsel etkileşim ve somatosensor etkileşim gibi unsurları birleştirerek evdeki tıbbi araçların kullanıcı deneyimini artırmayı hedefliyor.

Ürün, genel olarak duygusal tasarım konseptine dayalıdır ve temel şekil olarak yastığı kullanır. Tasarım, yuvarlak şekil, açık renk ve ürün etkileşim özelliklerini kullanarak kullanıcılara sıcak bir kullanım hissi verir. Aynı zamanda, geleneksel ev tıbbi acil ürünlerinin ağrı noktalarına dayanarak, termometre, ilaç kutusu ve diğer ürünler yeniden tasarlanmıştır, böylece ürünlerin daha iyi bir kullanıcı deneyimi olması sağlanmıştır.

Ürün, PLA gibi yumuşak ve çevre dostu malzemelerden yapılmıştır. "Care U Most"; yastık tipi ilk yardım seti, inhalasyon ilaç cihazı, büyük boy ilk yardım seti, orta boy ilk yardım seti, ilk yardım ilaçları, makas, yaygın inhalasyon ilaç tankı, yaygın hastalık tespit tankı, bandaj, turnike, sprey şişe, dil bastırıcı, sıradan pamuklu çubuk torbası, alkol swabı, iyodofor swabı, iğnesiz şırınga, örnek alma swabı, alkol bandı ve termometre içerir.

Ürünler, yastığın içine yerleştirilir ve kullanıcılar doğrudan kullanabilir. Termometre, kullanıcının sıcaklığını daha doğru bir şekilde alabilen bir cıva termometredir. Kullanılmadığında ürünün kuyruğu beyazdır. Kullanıcının sıcaklığı yükseldiğinde, termometrenin kuyruğundaki yumuşak malzeme genişler ve genel renk kırmızıya döner. Bu, ürün etkileşim ilgisini artırır.

"Care U Most", 2023 yılında A' Beauty, Personal Care and Cosmetic Products Design Award'da Bronz ödül kazanmıştır. Bu ödül, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesine katkıda bulunan, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı derecede zeki tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Yangyang Liao
Görsel Kredileri: Image : Designers, Yangyang Liao,Hailiang Jin,2022.
Proje Ekibi Üyeleri: Yangyang Liao
Proje Adı: Care U Most
Proje Müşterisi: Yangyang Liao


Care U Most IMG #2
Care U Most IMG #3
Care U Most IMG #4
Care U Most IMG #5
Care U Most IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun