Çığır Açan Tasarım: Bixdo W60 Star

Diş Beyazlatmada Devrim: Çok Fonksiyonlu Fırça

Tan Chengshen'in yenilikçi elektrikli diş fırçası Bixdo W60, kullanıcıların diş beyazlatma deneyimini yeniden tanımlıyor. Işık geçirgen malzemeler ve özel tasarlanmış kıl yapılarıyla donatılmış bu fırça, estetik ve fonksiyonelliği bir arada sunuyor.

Tasarımın ilham kaynağı, kullanım sırasında diş beyazlatma avantajı sağlamak olan Bixdo W60, bristle (diş fırçası kılları) tasarımında yüksek ışık geçirgenliğine sahip malzemeler kullanıyor. Işığı dişlere en verimli şekilde iletebilmek için bristle kümelerinin düzenlenmesi üzerine çeşitli deneyler ve testler yapılmış. Bu sayede, hem işlevsellik hem de estetik açıdan en iyi eğrilik ve yöntem garanti altına alınmış.

Fırçanın bristle'ları, merkezinde 8 mikrometre veya 50 mikrometre çapında minik bir optik lif çekirdeği bulunan yenilikçi bir optik lif malzemesi içeriyor. Çekirdeğin olağanüstü yüksek kırılma indeksi, dış katmanın çekirdeğe kıyasla önemli ölçüde daha düşük kırılma indeksine sahip olması sayesinde ışığı çekirdeğin içinde mühürler. Bu, ışığın yalnızca optik lif boyunca yayılmasını sağlayarak, olağanüstü ışık iletim performansı elde edilmesini sağlıyor. Diş eti koruyucu bristle'ların eklenmesi, diş beyazlatmaya katkıda bulunmanın yanı sıra diş etleri için düşünceli bir koruma da sunuyor.

Günlük kullanımda, mavi ışık modunun etkinleştirilmesi ışık rehberliği performansını artırarak, fırçalama yoluyla 14 gün içinde altı ton beyazlatma etkisi elde edilmesini sağlıyor. Ayrıca, diğer fonksiyonlar günlük diş fırçalama ve temizleme avantajları sunuyor.

Proje, Kasım 2022'de Şanghay'da başladı ve Kasım 2023'te araştırma ve geliştirme aşamasını tamamladı. Piyasaya sürülmesi Mayıs 2024 olarak planlanıyor ve Kasım 2023'te Alman Ulusal Tasarım Ödülü'nü kazandı.

Tasarım sürecinde, farklı demografik gruplar arasında aynı mesafede ışığa duyarlılık ve etkiler üzerine görsel tepkileri değerlendirmek için niteliksel testler kullanıldı. Kullanıcı araştırmaları ve çeşitli gruplardan elde edilen kullanım verileri, kullanıcı deneyimini beklentilerini karşılayacak şekilde ayarlamak için bristle sapma açısının ince ayarını yapmak için kullanıldı.

Ürünün hem çevre sürdürülebilirliği hem de ürünün kendisinin yüksek düzeyde sürdürülebilirliğini sağlamak için yeni optik lif malzemesinin uygulanması sürekli test edilmeye devam ediyor. Bixdo W60 elektrikli diş fırçası, kullanım sırasında kullanıcılara diş beyazlatma avantajları sunmak üzere tasarlandı. Diş eti koruyucu bristle'ların eklenmesi, diş beyazlatmaya katkıda bulunmanın yanı sıra diş etleri için düşünceli bir koruma da sağlıyor.

Bu tasarım, 2024 yılında A' Güzellik, Kişisel Bakım ve Kozmetik Ürünleri Tasarım Ödülü'nde Demir kategorisinde ödüle layık görüldü. Demir A' Tasarım Ödülü, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratıcılıklara veriliyor. Endüstri en iyi uygulamalarını entegre etme ve yetkin teknik özelliklere sahip olma konusunda saygı duyulan bu ödüller, tatmin ve olumlu duygular sağlayarak daha iyi bir dünya katkıda bulunuyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Chengshen Tan
Görsel Kredileri: Chengshen Tan
Proje Ekibi Üyeleri: Chengshen Tan
Proje Adı: Bixdo W60 Star
Proje Müşterisi: Chengshen Tan


Bixdo W60 Star IMG #2
Bixdo W60 Star IMG #3
Bixdo W60 Star IMG #4
Bixdo W60 Star IMG #5
Bixdo W60 Star IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun