The Bund: Klasik ve Modernin Zarif Birleşimi

Shanghai Huazhe Bund Real Estate Co.,Ltd Tarafından Tasarlanan The Bund, Yerel Mimari Öğeleri Modern Tasarımla Buluşturuyor

Shanghai Huazhe Bund Real Estate Co.,Ltd tarafından tasarlanan The Bund projesi, yerel klasik binalardan alınan yatay çizgiler, kavisli köşeler ve Art Deco unsurlarını bir araya getiriyor. Projenin detayları, yerel kültürel bağlama yanıt verirken, mevcut binaların bazı özellikleri modern malzemelerle bütünleştirilerek anıların bir bahçesi oluşturuluyor.

The Bund, yerel klasik yapılar olan Wukang Mansion gibi binalardan alınan yatay çizgiler, kavisli köşeler ve Art Deco unsurlarını bir araya getirerek, klasik stil ve modern formun ince bir birleşimini sunuyor. Kule binaların, podiumların, koridorların, kapı başlıklarının ve çevre duvarlarının detaylarında pahlanmış köşe uygulanırken, cephelerde kavisli cam ve zarif çizgiler birleştiriliyor.

Projenin detayları, yerel kültürel bağlama yanıt verirken, mevcut binaların bazı özellikleri modern malzemelerle bütünleştiriliyor. Örneğin, arazideki mevcut binaların bazı kısımları, özel lentolar ve tuğla duvarlar gibi, modern malzemelerle entegre edilerek anıların bir bahçesi oluşturuluyor.

Cephe tasarımı, klasik Çin mimarisinin üç bölümlü kompozisyonuna başvurur ve yatay çizgileri vurgular. Klasik sütun formlarından çıkarılan ve kesin matematik üzerine kurulu çizgilerin mantığı, projenin mimari tasarımına uygulanır. Cephelerin formu, eteklikler aracılığıyla kontrol edilirken, cephelerin oranları modül ve ızgaralar aracılığıyla kontrol edilir. Yapılar için birleşik bir tasarım dili uygulanır.

Proje, yeni konut binaları ile eski mahallenin kültürel bağlamı arasındaki ilişkiyi dikkate alır. Projenin ana planlaması, çevreye tam bir saygı gösterir. Binalar, sokak boyunca bir açıklık hissi oluşturmak ve yüksek yoğunluklu yüksek katlı dairelerin getirdiği baskı hissini hafifletmek için nispeten dağınık bir şekilde düzenlenmiştir.

Post-pandemi döneminin insan odaklı bakış açısını dikkate alan tasarım ekibi, beş duyu aracılığıyla iyileştirici bir güç sağlayan bir bahçe oluşturmuştur. Özellikle seçilmiş bitkilerin renkleri ve kokuları, paylaşılan tarım alanında yetişen meyveler ve cıvıldaşan kuşlar ve böcekler, sakinlerin görsel, işitsel, koku, dokunma ve tat duyularını harekete geçirecek ve onlara yoğun bir kentsel alanda iç huzuru anları yaşatacaktır.

The Bund projesi, 2023 yılında A' İnşaat ve Gayrimenkul Projeleri Tasarım Ödülü'nde Gümüş ödül kazanmıştır. Bu ödül, teknik özelliklerin güçlü olduğu, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, mükemmel düzeyde bir yetenek ve yenilik gösterirken, olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Greentown China Holdings Limited
Görsel Kredileri: Shanghai Huazhe Bund Real Estate CO.,Ltd
Proje Ekibi Üyeleri: Lai Shengchang Lu Yan Shi Chunhong Fu Haofei
Proje Adı: The Bund
Proje Müşterisi: Greentown China Holdings Limited


The Bund IMG #2
The Bund IMG #3
The Bund IMG #4
The Bund IMG #5
The Bund IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun