Glorieta Insurgentes Kulesi: Yenilikçi Mimarlık ve Sürdürülebilirlik Buluşuyor

Yoram Cimet ve Sholem Cimet tarafından tasarlanan, Meksika'nın en sürdürülebilir binalarından biri olan Glorieta Insurgentes Kulesi

Yoram Cimet ve Sholem Cimet tarafından tasarlanan Glorieta Insurgentes Kulesi, Meksika'nın en sürdürülebilir binalarından biri olarak dikkat çekiyor. 26 katlı ofis kulesi, şehrin iki önemli caddesini birleştiren bir kavşakta yer alıyor ve LEED Platinum Sertifikası'na sahip olmasıyla biliniyor.

Yaratıcı süreç boyunca mimari tasarım ve sürdürülebilirlik üzerine yoğunlaşan Cimet kardeşler, projenin ilhamını, 25 yıl boyunca terk edilmiş bir binada bulunan "SINIR YOK" yazısından aldılar. Bu ifade, mimarlar olarak projeye yaklaşımlarını ve kentsel bir kurtarma vizyonunu tam olarak ifade ediyor. Proje, yerel hükümetin kavşağı ve meydanı yeniden düzenlemek için bir kentsel plan geliştirmesini teşvik ederek, şehrin ihmal edilmiş ancak çok önemli bir bölümüne yeni bir yaşam nefesi getirdi.

Kule, yer altında 3 katlı bir otopark, üç kat yüksekliğinde büyük bir lobi, yer üstünde 7 katlı bir otopark, bir heliport ile tamamlanan 18 ofis katı ve çift katlı çok amaçlı bir salon ile 2 çatı bahçesinden oluşuyor. Ayrıca, Meksika'nın en sürdürülebilir binalarından biri olmasını sağlayan LEED Platinum Sertifikası standartlarına göre inşa edildi.

Kulenin cepheleri, daha fazla doğal ışık kazanımı ve termal kazanımı azaltan üç katmanlı düşük E perdeli bir duvarla kaplıdır. Binanın %20'si bitkilendirilmiş çatı bahçeleri ile kaplıdır. Kule, işgal algılama, gün ışığı kullanımı, karartma ve bina içi, dışı ve yönelim koşullarını göz önünde bulunduran bir aydınlatma ve gölgelendirme sistemine sahip olan bir akıllı bina olarak tasarlanmıştır. Ayrıca, çatı güneş panelleri de kullanılmaktadır.

Kule, toplamda 60.000 metrekarelik bir alana sahip olup, yüksekliği 120 metreyi bulmaktadır. Kat planı, 360 derece manzaralı ve doğal ışıkla aydınlatılan bir hizmet çekirdeği ile birlikte %91 alan verimliliğine sahiptir. Ayrıca, 8. katta geri çekilebilir tribünlere sahip çift katlı bir çok amaçlı salon ve çatı bahçeleri bulunmaktadır. Yapısal çözüm, 27.500 metreküp beton, 6.700 ton yapısal çelik ve 2.300 ton çelik donatı içeren mega kolonlarla birlikte yarı dairesel bir şekil ile oldukça basit görünmektedir.

Glorieta Insurgentes Kulesi projesi, şehrin sinir noktalarından birinde kentsel bir akupunktur iğnesi olarak yerleştirilmiş bir tasarım üzerine kurulmuştur. Bu gelişme, projemizin müdahale ve inşasıyla değişen bu alanı dönüştürmeye ve iyileştirmeye yardımcı oldu. Mimarlık ve teknolojiyi yerel yetenekle uluslararası standartlara getiren bir bina inşa etme konusunda yüksek bir uluslararası standardı başardık.

Glorieta Insurgentes Kulesi, zarif ve zamansız bir tasarımla Meksika'nın en sürdürülebilir ve enerji verimli yüksek binalarından biri olarak tasarlandı. 26 katlı ofis binası, 120 metre yüksekliğinde ve Insurgentes Kavşağı'nı iki caddeyle birleştiren yarı dairesel bir şekle sahip. Kule, daha fazla konfor için olanaklara sahip olup, 8. katta geri çekilebilir tribünlere sahip çift katlı bir çok amaçlı salon ve otopark yapısının üstünde %20'lik bir alanı temsil eden bitkilendirilmiş çatı bahçelerine sahip.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Yoram Cimet
Görsel Kredileri: Main Image #1: Luis Gallardo, Glorieta Insurgentes Tower, 2018. Optional Image #1: Luis Gallardo, Glorieta Insurgentes Tower, 2018. Optional Image #2: Luis Gallardo, Glorieta Insurgentes Tower, 2018. Optional Image #3: Luis Gallardo, Glorieta Insurgentes Tower, 2018. Optional Image #4: Luis Gallardo, Glorieta Insurgentes Tower, 2018. Optional Image #5: Luis Gallardo, Glorieta Insurgentes Tower, 2018.
Proje Ekibi Üyeleri: Lead Architect: Yoram Cimet Pasol Lead Architect: Sholem Cimet Ralsky Structural Engineer: Carlos Tapia
Proje Adı: Glorieta Insurgentes
Proje Müşterisi: Yoram Cimet


Glorieta Insurgentes IMG #2
Glorieta Insurgentes IMG #3
Glorieta Insurgentes IMG #4
Glorieta Insurgentes IMG #5
Glorieta Insurgentes IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun