Şehrin İzlenimleri: Liang Chih Chu'nun Olağanüstü Ofis Tasarımı

Modern İşlevsellik ve Mekan Kullanımı İle Eski Bir Binanın Dönüşümü

Çağdaş işlevsel gereksinimler ve mekan kullanımı hakkındaki düşünceleri profesyonel bir beceriyle harmanlayan tasarımcı Liang Chih Chu, mevcut binaları tasarım yöntemleriyle entegre ederek, kullanılmayan minyatür tek ailelik binaları bir tasarım şirketinin ofisine dönüştürdü.

Uzun caddenin boyunca uzanan cephe, iç mekanın gizliliğini korurken aydınlatmayı sürdürmek ve aynı zamanda güzel bir görsel hafıza noktası oluşturmak için beyaz dalga panoları ve renkli cam tuğlaları kolajı ile tasarlandı. Genel olarak beyaz ton, parlak ve canlı, bir tasarım hissi ile, toplulukta göz alıcı bir simge haline geldi.

Çok renkli cam tuğla duvarı, güçlü bir görsel his yaratır, ışıkla konferans odasının odak noktası olur ve parlak renklerle rafine iç mekana son dokunuşu ekler. Dış cephe, beyaz yıkanmış taş duvarlar, şeffaf cam tuğla düşük duvarlar, kumlanmış duvarlarla birlikte inşa edilen bahçeler ve cephelerden oluşur. Bu, şirketin logosunu yankılamak için altıgen kolaj zemin karoları ile tamamlanır ve sisli güneşlikten doğal ışık, hoş yeşillik ekler ve eski kentsel sokak manzaraları için beyaz, minimalist köşeler yaratır.

İlk kat, evin dışındaki sadelik tarzını sürdürüyor. Yumuşak renkler, özel olarak boyanmış duvarlar, tavanlar, mermer konferans masa üstleri ve koltuklar arasında nüfuz eder ve mekanın profesyonellik ve tutarlılığını güçlendirir. Ana ofiste, parlak renkler, yarı saydam sürgülü kapılar ve oluklu cam bölme panelleri ile birleştirilir, daha şeffaf bir görsel uzantı yaratılır, ofis alanındaki dar mekanların algılanma deneyimini büyütür.

Genel planlama, mekanın hareketi ve aydınlatmayla başlar, profesyonel ve rahat bir çalışma ve müzakere yeri yaratmayı umar. Farklı işlevsel özelliklere göre, karşılama alanı, toplantı odası, ofis alanı, çay alanı, soyunma odası ve yönetici ofisi birinci ile üçüncü katlara dağıtılır. Dolaşım ve yapının yeniden düzenlenmesi aracılığıyla, mekanın yeniden kullanım olasılığı tersine çevrilir ve aynı zamanda eski bir sokakta güzel bir sahne yaratılır.

Bu tasarım, 2023 yılında A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Tasarım Ödülü, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu ödül, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya yaratmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Chu Liang Chih
Görsel Kredileri: Chu Liang Chih
Proje Ekibi Üyeleri: Chu Liang Chih
Proje Adı: Impressions of the City
Proje Müşterisi: Chu Liang Chih


Impressions of the City IMG #2
Impressions of the City IMG #3
Impressions of the City IMG #4
Impressions of the City IMG #5
Impressions of the City IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun