Liang Bai Kai: Bin Yıllık Sanatı Modern Yaşama Taşıyan Su Şişesi

Tiger Pan'ın Yenilikçi Tasarımı: İçinde Sanat Saklayan Su Şişesi

Çinli tasarımcı Tiger Pan, Liang Bai Kai adlı su şişesi tasarımıyla, bin yıllık bir sanat eserini modern yaşama taşıyor. Bu özgün tasarım, hem içerdiği suyun hem de üzerindeki sanatın tadını çıkarmanızı sağlıyor.

Tasarımın ilham kaynağı, Song Hanedanı döneminden kalma ve milattan önce 7. yüzyıla tarihlenen Riverside Scene from Tsingming adlı ulusal hazine sanat eseri. Bu eser, soyluların değil, sıradan insanların yaşamını resmeden on ünlü eserden biri. Bu nedenle, eser, Liang Bai Kai ürünüyle çok iyi bir uyum içinde ve şişelerin üzerine yeniden boyanıp kazınmış.

Şişenin ana işlevi, soğumuş kaynamış suyu içermek, yani Liang Bai Kai'yi. Bu, şişenin etiketsiz olmasının ve tüketicilere eski Çin sanatının çok önemli bir parçasını paylaşmasının nedeni. Çinliler, günlük yaşamlarında soğumuş sıcak su içme alışkanlığına sahip olan tek etnik grup ve bu alışkanlık M.Ö. 7. yüzyıla kadar izlenebiliyor.

Şişenin cam malzemesi, genellikle plastik ambalajda olan rakip markalardan ayrılmasını sağlıyor. Camda şişelenmiş su, yüzeyde parlaklık ve doku hissi yaratıyor. Şişenin teknik özellikleri ise yükseklik 313mm x çap 76.5mm olarak belirlenmiş.

Tasarımın gerçekleştirilmesi sürecinde, orijinal sanat eserinin belirsiz olduğu ve bu nedenle düzenlemeler yapılıp yeniden boyandığı belirtiliyor. Çizimler, 12 farklı şişe tarafından temsil edilen 12 yerel saat dilimine ayrılmış. Çizimlerin gerçekleştirilmesi için dört farklı zanaat denendi ve sonunda ısı transferi baskıda başarıya ulaşıldı.

Proje, 5 ay sürdü ve Shenzhen'de tasarlandı. Bu tasarım, 2023 yılında prestijli A' Packaging Design Award'da Platin ödülü kazandı. Platin A' Design Award, dünya çapında, olağanüstü ve son derece yenilikçi tasarımları ödüllendirir. Bu ödül, bir dönemin belirleyici estetiğini, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji sınırlarını ilerleten ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren mükemmel tasarımları takdir eder.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: TIGER PAN
Görsel Kredileri: Tiger Pan
Proje Ekibi Üyeleri: Chief Designer: Tiger Pan Assistant Designer: Xuedan Xia Technical Support: Zhangkun Xie Technical Support: Miaorong Lu Illustrator: Ping Yi 3D Renderer: Yuling Zhu Video Editing: Chao Ma Project Manager: Hua You
Proje Adı: Liang Bai Kai
Proje Müşterisi: TIGER PAN


Liang Bai Kai IMG #2
Liang Bai Kai IMG #3
Liang Bai Kai IMG #4
Liang Bai Kai IMG #5
Liang Bai Kai IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun