Ware Elegance: Feng-Shan Hsu'nun Çok Yönlü Tasarım Harikası

Yemek, porselen, mobilya ve sanat eseri sergisi birleştiren karmaşık bir alan

Feng-Shan Hsu'nun tasarladığı Ware Elegance, estetik bir deneyim sunan sürdürülebilir ve insancıl bir mekan yaratma amacını taşıyor. 'Mekan sanattır ve sanat mekandır' tasarım konseptini yansıtan bu proje, modern Avrupa stili ve Doğu Zen unsurlarıyla zenginleştirilmiş bir alan sunuyor.

Ware Elegance, yemek, porselen, mobilya ve sanat eseri sergisi birleştiren karmaşık bir alan. Tasarımcının orijinal niyeti, estetik açıdan hoş, sürdürülebilir ve insancıl bir mekan yaratmak ve 'mekan sanattır ve sanat mekandır' tasarım konseptini iletmektir.

Ev, çok yönlü bir komplekse dönüştürülürken, tasarımcı duvar ve bölme sayısını azalttı. Bu, küçük mekandaki görsel engelleri en aza indirirken, zemin katı modern Avrupa tarzında, ikinci kat ise Doğu Zen unsurları ve ahşap ızgaralarla daha esnek bir sergi alanına sahip oldu. Müşterilerin gelecekte dünyanın dört bir yanından farklı sanat koleksiyonları veya sanat eserleri edinmeleri durumunda bile, bunlar mekanda yersiz görünmeyecek.

İtalyan mineral çevre dostu boya, ahşap tahıl karoları, demir parçaları, ahşap ızgara, pervazlar, fırın boya, EGGER tahtası gibi yapı malzemeleri kullanıldı. İlk kattaki üç kavisli seviye, cephenin düz çizgilerinden tavana kadar uzanır. Kenarları altınla boyanmış ve hafif bir aydınlatma ile doğal bir canlılıkla dolu ginkgo yapraklarına benziyor. Merdivenlerin ve ilk ve ikinci katların duvarları, ışık kaynağına ve açısına bağlı olarak farklı dokunsal ve görsel deneyimler sunan mineral boya ile el boyaması çiçek ve bitki desenleri oluşturulmuştur.

Proje, toplamda 165.2 metrekarelik bir alana sahip ve üç kattan oluşuyor. Kavisli tavan, avlunun şeklini andırıyor. İç mekanın düzgün düzeni ve sergi alanı, ziyaretçilere bir galeriyi ziyaret etme gibi bir estetik deneyim sunuyor. İnsanlar farklı mekanlara girdikçe, ruh hali tasarım stiliyle değişiyor. Cam, porselen, resim ve diğer sanat eserleri uyum içinde birleştirilmiş ve hem iç mekan planlamasında hem de sanat koleksiyonunda keyif alınabilecek bir şeyler var.

Ware Elegance, bir kafe olan birinci kat ve bir sergi alanı olan ikinci kat olmak üzere yemek, porselen, mobilya ve sanat eseri sergisi birleştiren karmaşık bir mekan. İlk katta ayrıca bir dış avlu bulunuyor. Tasarımcı, dışarıdaki yeşilliği içeri getirmek için büyük pencereleri iyi bir şekilde kullanmıştır. Pencereler, dış ortamla bağlantı kurar. Manzara çerçeveyi aşar ve mevsimlerin mesajını içerideki insanlara iletir.

Ware Elegance, prestijli A' Design Ödülü'nün sahibi oldu. Bu Tasarım, 2023 yılında A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Bronz ödül aldı. Bronz A' Design Ödülü, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir. Yaşam kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Feng-Shan Hsu
Görsel Kredileri: Center Interior Design
Proje Ekibi Üyeleri: Feng-Shan Hsu
Proje Adı: Ware Elegance
Proje Müşterisi: Feng-Shan Hsu


Ware Elegance IMG #2
Ware Elegance IMG #3
Ware Elegance IMG #4
Ware Elegance IMG #5
Ware Elegance IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun