Ev, Başkanlık Süiti Gibi: Ya-Ping Fan ve Chi-Fen Yang'ın Eşsiz Konut Tasarımı

Ya-Ping Fan ve Chi-Fen Yang'ın, yaşam tarzı ve konforu yeniden tanımlayan konut tasarımı

Ya-Ping Fan ve Chi-Fen Yang, emeklilik dönemlerini geçirecekleri evlerini, bir otel süiti konforunda tasarladılar. Bu benzersiz konut tasarımı, yaşam tarzını ve konforu yeniden tanımlıyor.

Tayvan'ın sıcak güneyinden Taipei şehrine taşınmayı planlayan ev sahipleri, emekliliklerini lüks bir otel süiti konforunda geçirmek istediler. Bu istek, tasarımcılar Ya-Ping Fan ve Chi-Fen Yang'ın ilham kaynağı oldu. Aylar süren tasarım toplantıları sonucunda, ev sahipleri seyahatleri sırasında otelde konakladılar ve bu deneyim, tasarımın şekillenmesinde önemli bir rol oynadı.

Tasarımcılar, belirli bir stil belirlemek yerine, ev sahiplerinin rahat bir yaşam tarzını yansıtacak bir mekan oluşturmayı hedeflediler. Sonuç olarak, ev sahipleri ve tasarımcılar, doğal ve istemsiz bir şekilde butik bir konut oluşturdular. Evlerine dönmek, bir başkanlık süitine giriş yapmak gibi bir deneyim oldu.

Bu konut tasarımının benzersiz özellikleri arasında, güneşin en çok vurduğu yerde konumlandırılan ana yatak odası bulunuyor. Bu sayede, ana yatak odası sadece sıcak değil, aynı zamanda nispeten kuru bir atmosfere sahip. İkinci oda ise bir bağlantı odası olarak tasarlandı ve ana yatak odasına bağlanabilirlik ve gizlilik sağlıyor. İki yatak odası, esnek kullanım ve iyi bir iç hava sirkülasyonu sağlıyor.

Konutun tasarımında, sürekli pencere manzaraları ve doğal ışık özellikleri ön plana çıkarıldı. Bu sayede, mekanın esnek kullanımı, dolaşımı ve görsel kesintisizliği sağlandı. Ev sahipleri, pencereden dışarıya baktıklarında, sonsuz genişleme manzarasının keyfini çıkarabiliyorlar.

Ya-Ping Fan ve Chi-Fen Yang'ın bu benzersiz konut tasarımı, 2023 A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'ne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu tasarımlar, tatmin ve pozitif duygular sağlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.

Ya-Ping Fan ve Chi-Fen Yang'ın bu benzersiz konut tasarımı, yaşam tarzını ve konforu yeniden tanımlayan bir örnektir. Evlerine dönmek, bir başkanlık süitine giriş yapmak gibi bir deneyim sunan bu tasarım, konut tasarımının sınırlarını zorluyor ve yaşam tarzını yeniden tanımlıyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: SeeING Design Ltd.
Görsel Kredileri: Main Image: Photographer Kevin Wu,Designer Ya-ping, Fan and Chi-fen, Yang,2021. Image #1: Photographer Kevin Wu,Designer Ya-ping, Fan and Chi-fen, Yang,2021. Image #2: Photographer Kevin Wu,Designer Ya-ping, Fan and Chi-fen, Yang,2021. Image #3: Photographer Kevin Wu,Designer Ya-ping, Fan and Chi-fen, Yang,2021. Image #4: Photographer Kevin Wu,Designer Ya-ping, Fan and Chi-fen, Yang,2021.
Proje Ekibi Üyeleri: Designer: Ya-ping, Fan Designer: Chi-fen, Yang
Proje Adı: Home as the Presidential Suite
Proje Müşterisi: SeeING Design Ltd.


Home as the Presidential Suite IMG #2
Home as the Presidential Suite IMG #3
Home as the Presidential Suite IMG #4
Home as the Presidential Suite IMG #5
Home as the Presidential Suite IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun