Hongqi E-HS9: Tam Elektrikli Lüks Bir SUV

Wei Yu, Lixue Wang ve Zhenjiang Sun tarafından tasarlanan, tamamen elektrikli ve yüksek teknolojili bir SUV

Elektrikli araç endüstrisi hızla gelişirken, Hongqi E-HS9, sürüş ve yolculuk deneyimlerini farklılaştırmak için "çift karbon" stratejisi ile yeşil zekâya dönüşümü hedefliyor. Bu tamamen elektrikli, akıllı SUV'nin tasarımı, güvenlik ve konforu birleştiriyor.

Wei Yu, Lixue Wang ve Zhenjiang Sun tarafından tasarlanan Hongqi E-HS9, "Shang Zhi Yi" adlı yepyeni bir tasarım dili benimser. Ön kapaktan bayrağı gömerek, son derece asil bir estetik ve aile stili sergiler. C ve D sütunları etrafında krom kaplama dekorasyon, Çin klasik totem halka balığından ilham alır ve gömülü şarj suyu gösterge ışıkları, gücü ve teknoloji hissini artırır.

AR-HUD, kablosuz batarya şarjı gibi birçok teknolojiye sahip olan Hongqi E-HS9, sürüş sırasında farklı yol koşullarıyla kolayca başa çıkabilir. Yüksek performanslı üçlü lityum-iyon güç bataryası ile donatılmıştır ve 100 kilometre için 4.8 saniyelik bir hızlanma süresine ulaşabilir ve NECD seyir menzili 700 kilometreye kadar çıkabilir.

Bluetooth dijital anahtar ile donatılmış olan araç, kullanıcıların uygulama üzerinden arabaları uzaktan kontrol etmelerini sağlar. El kapı kolu yakınına geldiğinde, gizli kolu otomatik olarak açar. Her yolcu, HD ekranı dokunarak kendi favori eğlence sahnesini seçebilir veya birden çok ekranla etkileşime girebilir.

Proje, 2020 Aralık ayında Çin'de tamamlandı. Ana hedef, güvenli ve konforlu bir tam elektrikli akıllı SUV oluşturmaktı. Araştırma sürecinde, araç kontrolünü kaybettikten sonraki seri çarpışma kazasını gerçekten simüle eden karmaşık ve titiz bir çarpışma testi gerçekleştirildi ve sonunda başarıyla geçildi.

Hongqi E-HS9, 2023'te A' Car and Land Based Motor Vehicles Design Award'da Platin ödülüne layık görüldü. Bu ödül, dünya çapında, olağanüstü ve son derece yenilikçi tasarımları, profesyonelliği, dehası ve toplumun refahına katkıda bulunan tasarımları tanır. Bir çağın belirleyici estetiğini ödüllendirir, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji sınırlarını ilerletir, mükemmeliyet sergiler ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: CHINA FAW GROUP CO., LTD.
Görsel Kredileri: CHINA FAW GROUP CO., LTD.
Proje Ekibi Üyeleri: Wei Yu, Lixue Wang, Zhenjiang Sun
Proje Adı: Hongqi E-HS9
Proje Müşterisi: CHINA FAW GROUP CO., LTD.


Hongqi E-HS9 IMG #2
Hongqi E-HS9 IMG #3
Hongqi E-HS9 IMG #4
Hongqi E-HS9 IMG #5
Hongqi E-HS9 IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun