Xilinmen Furniture Co., Ltd.'nin Yenilikçi Tasarımı: AI Bel Yastığı

Modern Sağlık Sorunlarına Yenilikçi Bir Çözüm: AI Bel Yastığı

Yoğun günlük yaşamın getirdiği bel kası ve bağ yıpranmalarına karşı Xilinmen Furniture Co., Ltd. tarafından tasarlanan AI Bel Yastığı, dinlenme sürecinde kas rahatlaması sunarak bu soruna çözüm getiriyor.

AI Bel Yastığı, kullanıcıların fiziksel özelliklerine göre otomatik ayarlamalar yapabilen AI uyku analiz sistemi ile öne çıkıyor. Bu özelliği, kullanıcıların yaşam baskısını hafifletmeye ve uyku kalitesini artırmaya yardımcı oluyor. Ürünün benzersiz çift hava yastığı çekme sistemi, grafen ısıtma modülü ve diğer insan odaklı özellikleri, kullanıcı deneyimini iyileştiriyor.

Ürün, yüksek elastikiyetli derin uyku enerji yayı, 3D keten, yüksek yoğunluklu omurga koruma köpüğü ve Tayland'dan ithal edilen lateks bileşenlerinden oluşan bir yatak modülüne sahip. Antibakteriyel ve akar önleyici kumaş yüzeyi ve içerisinde grafen ısıtma modülü, bölgesel hava yastığı ve analiz için algılama modülü bulunuyor.

Ürünün genişliği 1800 mm, derinliği 2000 mm ve yüksekliği 240 mm olarak belirlenmiştir. Akıllı yatak, AI modül algoritması, akıllı uyku analizi, masaj ve grafen ısıtma modülü gibi anahtar kelimelerle tanımlanabilir.

Ürünün tasarım ve geliştirme süreci, 2022 yılında Çin'in Shaoxing, Zhejiang bölgesinde gerçekleştirilmiş ve Mayıs 2022'de Çin'de piyasaya sürülmüştür. Bilimsel ve konfor odaklı ilkeleri takip ederek, ürün uyku sağlığı açısından insan vücudunun kapsamlı korunmasını sağlamaktadır.

Ürünün tasarımında en büyük zorluk, kullanıcıların omurgalarına daha iyi uyum sağlama ihtiyacıydı. Bu nedenle, ürün, daha iyi omurga koruması için sert çift yaylı bir zincir yapısı benimsemiştir. Bu yapı, ağırlık değişikliklerini otomatik olarak algılayabilir ve yayın büzülmesini ayarlayabilir, böylece farklı ağırlık, boy ve uyku pozisyonlarındaki kullanıcıların insan omurga eğrisine daha iyi uyum sağlar.

AI bel yastığı, dinlenme alanını akıllı teknolojiyle birleştirir. Benzersiz üç bir arada bel rahatlama sistemi, hava yastıklarının esnek hareketi aracılığıyla bel ve bacağa hedeflenen masaj desteği sunar. Grafen modülü, masaj sırasında vücutları ısıtarak etkili kas gevşemesi sağlar. Ayrıca, antibakteriyel ve akar önleyici kumaş ile çeşitli malzemelerin dengeli birleşimi, kullanıcı deneyimini artırır.

AI Bel Yastığı, 2023 yılında A' Yatak Tasarımı Ödülü'nde Bronz ödül kazanmıştır. Bu ödül, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip, yaşam kalitesini artıran ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Xilinmen Furniture Co., Ltd.
Görsel Kredileri: Xilinmen Furniture Co., Ltd.
Proje Ekibi Üyeleri: Eyu Chen Yong Fang Yanhua Wang Yawei Wang Xingguang Yu Jiadan Zheng Luye Chen Jianjun Li
Proje Adı: Ai Waist
Proje Müşterisi: Xilinmen Furniture Co., Ltd.


Ai Waist IMG #2
Ai Waist IMG #3
Ai Waist IMG #4
Ai Waist IMG #5
Ai Waist IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun