Akomi'nin Tasarladığı "İtalyan Kültür Başkenti" Logosu ve Lansman Kampanyası

İki Şehri Birleştiren, Geometrik Bir Tasarım: Bergamo ve Brescia'nın Kültürel Kimliğini Temsil Eden Logo

Akomi tarafından tasarlanan ve Bergamo ile Brescia'nın 2023 yılında birlikte İtalyan Kültür Başkenti olmasını simgeleyen logo, şehirlerin endüstriyel kimliğini aşmayı ve kültürel zenginliklerini vurgulamayı hedefliyor.

Akomi'nin tasarımı, iki şehrin birleşik kültürel kimliğini temsil etmek için basit ve lineer bir element üzerine kurulu. Bu elementin çok yönlülüğü, farklı anlamlar kazanmasına ve zamanla farklı şekiller almasına olanak sağlıyor. Logo, 2023 yılı sonrasında da kullanılmaya devam edecek şekilde tasarlandı.

Logo, her türlü destek üzerine basılmak, delinmek, kesilmek, işlemek ve tabii ki de basılmak üzere tasarlandı. Siyah beyaz baskıdan dijital video animasyona kadar, logonun tutarlı bir şekilde çoğaltılmasına ve tanınmasına hiçbir fiziksel veya dijital sınırlama yok.

Logo, 2021 Aralık ayında tanıtıldı ve 2023 yılı sonuna kadar kullanılmaya devam edecek. 2023 yılı sonunda, gelecekteki kültürel etkinlikler için bir miras olarak logo, evrilen versiyonuyla kullanılmaya devam edecek. Logonun en tanınabilir işareti olan kırmızı 3/B elementi, 2023 yılı sona erdikten sonra da hayatta kalacak ve farklı şekillerde tamamlanacak.

Akomi'nin tasarım ekibi, iki farklı şehir birleşerek ortak bir İtalyan Kültür Başkenti olacağı için, ilk tercihlerini iki şehirden birinin kültürel sembolünü kullanmaktan kaçınmak üzerine yaptı. Sadece renkler, iki belediye armasından esinlenerek seçildi: Brescia için mavi ve kırmızı, Bergamo için sarı ve kırmızı. Tasarım ekibi, büyük uluslararası spor etkinliklerinden ilham alarak bir tür "pop" logo arayışına girdi, çünkü Kültür'ün her türlü engeli aşması ve herkesin mirası haline gelmesi gerektiğine inanıyorlar.

Logo, 2023 yılında A' Graphics, Illustration and Visual Communication Design Award'da Gümüş ödül kazandı. Bu ödül, mükemmel teknik özelliklere ve olağanüstü sanatsal beceriye sahip olan, mükemmellik seviyesini gösteren ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara veriliyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: akomi
Görsel Kredileri: akomi
Proje Ekibi Üyeleri: akomi
Proje Adı: Italian Capital of Culture 2023
Proje Müşterisi: akomi


Italian Capital of Culture 2023 IMG #2
Italian Capital of Culture 2023 IMG #3
Italian Capital of Culture 2023 IMG #4
Italian Capital of Culture 2023 IMG #5
Italian Capital of Culture 2023 IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun