Peacebird: Kutup Keşiflerine Yönelik Modüler Dış Giysi Sistemi

Ningbo Peacebird Fashion Co., Ltd. Tarafından Tasarlanan Ödüllü Dış Giysi

Kutup keşiflerine yönelik outdoor aktiviteler düşünülerek tasarlanan bu mont, kullanıcılara modaya uygun, esnek ve sıcak bir giyim deneyimi sunmayı hedefliyor. Üç katmanlı yapısı ve modüler tasarımı sayesinde, kullanıcılar ihtiyaçlarına göre kombinasyonları özgürce seçebilir ve rahatlık ile ısı korumasını sağlarlar.

Ningbo Peacebird Fashion Co., Ltd. tarafından tasarlanan Peacebird, kutup bölgelerindeki dış mekan ortamları için tasarlanmış modüler bir monttur. Özel malzemeler sayesinde, ürün su geçirmez ve rüzgar geçirmez özelliklere sahiptir ve son derece düşük sıcaklıklarda bile rahat bir sıcaklık sağlar. İki astar, çevre sıcaklıklarına daha iyi uyum sağlamak için kolayca çıkarılabilir.

Üç işlevsel katman, rüzgar geçirmez, su geçirmez rüzgar kabuğu, tüy veya polar astarın ısı koruma tabakası ve cilde yakın taban tabakasını içerir. Rüzgar kabuğu, su geçirmezlik, rüzgar geçirmezlik ve nefes alabilirlik için çoğunlukla Gore TEX kumaştan yapılmıştır, aşınmaya karşı dirençli Cordura kumaşı ve yansıtıcı lifleri ise omuzlar, dirsekler, alt etek gibi aşınmaya eğilimli yerlerde kullanılmıştır. İç katmanlar, ısıyı etkili bir şekilde yalıtır ve vücut ısısının kaybolmasını önlemek için yenilikçi işlevsel kumaş aerogel ile doldurulmuştur.

Modüler mont, kullanıcıların çevre sıcaklıklarına göre kombinasyon şemalarını değiştirmelerine olanak sağlar. Üç katmanı fermuarlarla bağlanmıştır, böylece kullanıcılar iç mekanlarda veya erken kış aylarında iki katman giyebilir ve kutup bölgelerinin dış mekan ortamında soğuk hava saldırısını önlemek için üç katman giyebilirler. Aynı deniz kurtarma için yansıtıcı membran ve RECCO konumlandırma arama ve kurtarma sistemi, arama ve kurtarmada yardımcı olur.

Ürün, 2019 yılından beri Ningbo'da tasarlanmıştır. Alan testleri, 2021 yılında Sichuan'daki Dağ Zhongshan'da ve Keketuohai Uluslararası Kayak Parkı, Xinjiang'da gerçekleştirilmiştir. Kutup aktivitelerine yardımcı olmak ve en soğuk ortamlarda bile giyen ısı ve konforu sağlamak için, tasarım ekibi kutup bilim araştırmacıları, kutup rehberleri ve kaşifler ve outdoor meraklılarından deneyimler çıkararak tasarımı en üst düzeyde pratiklik için optimize etmiştir. Bu ürün, kutup bölgelerinde alan testlerinden geçmiştir.

Alan testleri, kalın ve ağır montların genellikle iç mekanlarda hareketi zorlaştırdığını göstermiştir. Bunu çözmek için, bu ürün katmanlı sistemi yenilikçi bir şekilde kullanır, böylece kullanıcılar onu çeşitli senaryolara veya dış mekan aktivitelerine iyi bir şekilde uyum sağlamak için özgürce birden çok katmana ayırabilirler. Peacebird, kutup keşifleri için özel olarak tasarlanmış modüler çok katmanlı bir outdoor monttur. Taban katmanı, yalıtım katmanı ve kabuk katmanı dahil olmak üzere benzersiz outdoor tech giysi sistemi, yüksek performanslı ısı korumasını sağlar ve özel dış mekan hava durumlarından kaynaklanan nem saldırısını etkili bir şekilde önler, böylece her durumda kuru ve sıcak kalır.

Peacebird, 2023 yılında A' Fashion, Apparel and Garment Design Ödülü'nde Bronz ödül kazanmıştır. Bronz A' Design Ödülü, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren ve teknik ve yaratıcı becerileri sergileyen, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı derecede zekice tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Ningbo Peacebird Fashion Men's Wear Co., Ltd.
Görsel Kredileri: Ningbo Peacebird Fashion Men's Wear Co., Ltd.
Proje Ekibi Üyeleri: Ningbo Peacebird Fashion Men's Wear Co., Ltd.
Proje Adı: Peacebird
Proje Müşterisi: Ningbo Peacebird Fashion Men's Wear Co., Ltd.


Peacebird IMG #2
Peacebird IMG #3
Peacebird IMG #4
Peacebird IMG #5
Peacebird IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun