Leila Doroodchi'nin "Oak Project": Doğadan İlham Alan El Yapımı Moda

Doğanın Cömertliğini Yansıtan Sürdürülebilir Moda

Leila Doroodchi'nin özgün tasarımı "Oak Project", doğadan ilham alan ve sürdürülebilir moda üretimini hedefleyen bir projedir. Bu projede, Doroodchi'nin İran'ın Zagros Meşe Ormanları'na olan tutkusu ve doğanın etkileyici ihtişamını yansıtma hedefi ön plandadır.

Leila Doroodchi'nin tasarımı, sürdürülebilir moda üretimini hedefleyen bir projedir. Bu projede, Doroodchi'nin İran'ın Zagros Meşe Ormanları'na olan tutkusu ve doğanın etkileyici ihtişamını yansıtma hedefi ön plandadır. Her bir pelerin tamamen dokunup üretilmesi yaklaşık 100-120 saat sürer ve tamamen el yapımıdır.

Projede kullanılan malzemeler, çevreye zarar vermeyen doğal yün ve pamuktur. Bu malzemelerin kalitesi, ürünlerin hızla zarar görmemesini ve uzun süre kullanılabilmesini sağlar. Tasarımlar, el dokuma halı işlemlerine benzer bir şekilde dokunur.

Projede, hakları ihlal edilen ucuz iş gücü kullanılmamıştır. Projelerin gerçekleştirilmesi sürecinde, tamamen dokunup üretilmesi yaklaşık 120 saat sürer. Projede kullanılan tek araç, 2 örgü şişidir. Kıyafetler, iğne üzerindeki temel bir dizi dikişten el ile dokunur. Bir hata bile tüm örgünün sökülüp doğru şekilde yeniden örülmesine neden olur.

Proje, Nisan 2020'de Tahran'da başladı ve Eylül 2021'de Tahran'da tamamlandı. Kasım 2021'de Zaafaranie sanat stüdyosunda sergilendi. Tasarımın altında yatan araştırma, 2015'ten beri Kaşkay tasarımları üzerine yapılan araştırmalar ve ardından Göçebe kabileler üzerine yapılan saha araştırmalarıdır.

Leila Doroodchi'nin "Oak Project" tasarımı, 2022'de A' Fashion, Apparel and Garment Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu tasarımlar, tatmin ve olumlu duygular sağlar ve daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: LILI DCHI
Görsel Kredileri: Image #1: Photographer Elect Studio, Lut, 2021. Image #2: Photographer Elect Studio, Bamdad, 2021. Image #3: Photographer Elect Studio, Tawoos, 2021. Image #4: Photographer Elect Studio, All in one, 2021. Image #5: Photographer Elect Studio, Turkmen, 2021.
Proje Ekibi Üyeleri: Designer: Leila Doroodchi Creative Director: Kiavash Pooladi Marketing Director: Zahra Doroodchi Business Development Director: Zohre Doroodchi
Proje Adı: Oak Project
Proje Müşterisi: LILI DCHI


Oak Project IMG #2
Oak Project IMG #3
Oak Project IMG #4
Oak Project IMG #5
Oak Project IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun