Xianyan: Wei Sun'un Modern Tasarım Sanatıyla Klasik Doğu Estetiğini Buluşturan Ambalaj Tasarımı

Wei Sun, Çin'in Geleneksel Ürünü Kuş Yuvası İçin Yenilikçi ve Çevre Dostu Bir Ambalaj Tasarladı

Wei Sun, Xianyan adlı tasarım projesinde, Çin'in geleneksel ürünü olan kuş yuvasını modern tasarım sanatıyla birleştirerek, kullanıcıların hediye verme deneyimini yansıtan bir ambalaj tasarladı.

Wei Sun, Xianyan adlı tasarım projesinde, Çin'in geleneksel ürünü olan kuş yuvasını modern tasarım sanatıyla birleştirerek, kullanıcıların hediye verme deneyimini yansıtan bir ambalaj tasarladı. Ana desen odaklanmış ve çevresel alanlar uygun boşluk tedavisi verilmiştir. Elementler dekonstrüe edilmiş ve entegre edilmiştir, bu da genel resmin modern tasarım sanatının hissi ile birlikte doğu klasik estetik sanatsal kavramını sunmasını sağlamıştır.

Wei Sun'un bu tasarımı, benzer projeler arasında eşsizdir. İlk katman, kırlangıcın dış hatlarıyla tasarlanmış ve oyulmuştur. İkinci katmanın renk blokları tarafından oluşturulan kırlangıç, kökenin unsurlarını entegre eder ve benzersiz bir doku oluşturur. İkisi birlikte, benzer projeler arasında eşsiz bir sanal ve gerçek tasarım etkisi oluşturur.

Tasarımın gerçekleştirilme teknolojisi, özel kağıt gibi çevre dostu ve yeniden kullanılabilir malzemeleri içerir. Ambalajın oyulması, bronzlaşma süreci ve iki katmanlı yapı işlemi, görsel deneyimde daha yaratıcı ve kaliteli hale getirir. Logo, üç boyutlu metal plaka aracılığıyla yorumlanır.

Tasarımın etkileşimi, ambalajın çekme açılış yöntemini benimser. İlk katmanın ambalajı, altı boş bir zar tasarımıdır, ikinci katmanın ambalajı ise iç kutudur ve zarın altından iç kutunun çıkarılmasını kolaylaştırmak için bir sap ipi ile donatılmıştır. İç kutunun açılış yöntemi, bir çevirme tipidir.

Wei Sun, tasarım sürecinde, pazarın benzer ambalajları üzerinde belirli bir araştırma ve analiz gerçekleştirdi. Hedef grubun kullanım deneyimine dayalı yapıyı ve ambalajın görsel olarak hedef gruba dernek olasılığı ve tazelik vermesini umdu.

Tasarımın zorlukları arasında, resmin bütünlüğünü sağlamak için ilk katman zarın oyuk kenarının, ikinci katman iç kutu deseninin kenarıyla tam olarak hizalanması gerekiyordu. Aynı zamanda zar üzerindeki bronzlaşma kısmını etkilememeliydi. Baskı örneğine göre ayarlamalar yapıldı ve sonunda mükemmel bir durum elde edildi.

Wei Sun'un bu tasarımı, 2023 yılında A' Ambalaj Tasarım Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Tasarım Ödülü, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu ödül, daha iyi bir dünyaya katkıda bulunan tatmin ve olumlu duygular sağlar.

Wei Sun'un bu tasarımı, DOTONE Marka Tasarımı'na ait telif haklarına sahiptir. 2022 yılında tescillenmiştir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Wei Sun
Görsel Kredileri: Image #1-#5 Designer,Wei Sun,2021 3D modeling renderer,Mingran Wu,2021 3D modeling renderer,Jiaying Zheng,2021
Proje Ekibi Üyeleri: Wei Sun
Proje Adı: Xianyan
Proje Müşterisi: Wei Sun


Xianyan IMG #2
Xianyan IMG #3
Xianyan IMG #4
Xianyan IMG #5
Xianyan IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun