Aşk Nehri Körfezi'ni Aydınlatan Tasarım: Kaohsiung Müzik Merkezi

2022 Tayvan Fener Festivali'nde Kaohsiung Şehri'nin Işıklı Sanat Harikası

2022 Tayvan Fener Festivali'nde Kaohsiung Şehir Hükümeti tarafından tasarlanan "Aşk Nehri Körfezi'ni Aydınlat" projesi, ışığın özelliklerini kullanarak bu güzel mücevheri aydınlatıyor ve ışıkla canlılık veriyor. Kaohsiung Müzik Merkezi, nehrin ağzında 2021 yılının sonunda kuruldu ve ışık, Aşk Nehri Körfezi'nin üst kısımlarından Kaohsiung Müzik Merkezi'ne kadar uzatıldı.

Tasarım ekibi, binanın formunu ve gelecekteki vizyonunu yansıtmak için daha soğuk bir renk sıcaklığı ve renkli ışık kullandı. Sergi üç bölüme ayrıldı: "METAFLOWS - Işık Adaları", dalgaların izlenimini yansıtıyor; "Büyük Kaplan Köprüsü", ışıklarla seyirci arasındaki mesafeyi zorluyor; ve "Kaohsiung Müzik Merkezi", müziği, ışıkları ve Aşk Nehri'nin nehir kıyısının manzarasını mükemmel bir şekilde birleştiriyor.

Aşk Nehri Körfezi'nde Kaohsiung, derin bir kültürel ve tarihi geçmişe sahip. Tasarım ekibi, aydınlatmayı bir araç olarak kullanarak Kaohsiung'un kapsamlı turizm gelişimini daha da ilerletiyor. Kaohsiung Müzik Merkezi, Kaohsiung'un önemli bir turistik noktası olacak ve tüm aydınlatma sistemlerinin merkezi parçası olacak.

"Aşk Nehri Körfezi'ni Aydınlat" projesinde üç bölüm bulunmaktadır. İlk bölüm, Kaohsiung Müzik Merkezi'nin sesinin ışığıdır. Işık ve müziği birleştirir, nehir kıyısına, denize ve gökyüzüne uzanır. İkinci bölüm, Büyük Kaplan Köprüsü'nün karşı liman ışığıdır. Aşk İskelesi'nden Şanlı İskele'ye geçer, 400 metreyi aşarak dünyayı bağlar ve şehrimize bakar. On bir altıgen kurulum, denizler arasında yatan adaları simgeler ve deniz üzerindeki 3.300 metrekarelik ışık sanatı kurulumları, limanın yeni kentsel mimarisini yansıtır.

Proje, Kaohsiung Şehri'nin yerel müzik beşiği olarak, Fener Festivali'nde Aşk Nehri Körfezi'ni "ışık" ile aydınlatıyor ve Kaohsiung Müzik Merkezi'ne odaklanıyor. Bu, insanların müzik için sıkı çalışan tüm sanatçıların, modern Tayvan'a ait kültürü geliştirdiklerini görmeleri için bir yol. Işık umuttur, ışık enerjidir, ışık rehberdir ve ışık bir iletimdir. Işık, insanları geçmişin güzelliğini hatırlamaya ve bir kez daha nehir ile Kaohsiung halkı arasındaki bağlantıyı getiriyor, Kaohsiung'u ışıl ışıl bir geleceğe doğru ilerletiyor.

Sergide üç farklı türde aydınlatma kuruldu: nehir kıyısına kurulan ışıklar mimari aydınlatmalardır, büyük bir alanı aydınlatır, hafif bir etkisi vardır ve renkleri yavaşça değiştirir. Landmark olan Kaohsiung Müzik Merkezi, renkleri hassas bir şekilde değiştirebilen, güçlü bir görsel etki yaratabilen ve müzikle hızlı bir şekilde değişebilen konser aydınlatmasını kullanır. Son olarak, kurulum sanatı meteor ışıklarını kullanır, daha hassas bir aydınlatma sunabilir. Büyük bir sergi alanında, bu üç tür aydınlatmayı farklı özelliklerle entegre etmek bir meydan okumadır.

Aşk Nehri'nin büyük bir tarihi vardır. Aynı zamanda, Kaohsiung Limanı'nın gelişmesi, Kaohsiung halkının vizyonunu uluslararası düzeye taşıdı ve uluslararası bakışı Kaohsiung'a getirdi. "Asya Yeni Körfez Bölgesi", Kaohsiung Limanı ve Aşk Nehri'nin nehir kıyısını bağlar, böylece Yancheng bölgesi, Kaohsiung'un refah ve insan özelliklerini korurken başarılı bir şekilde dönüştürülüp yeniden yaratılabilir ve ihtişamlı yeni bir görünüm kazanabilir.

Proje, 2021 yılının Şubat ayında Kaohsiung Şehri'nin Aşk Nehri Körfezi'nde tamamlandı. Bu Tasarım, 2023'te A' Aydınlatma Projeleri ve Işık Sanatı Tasarım Ödülü'nde Platin kazandı. Platin A' Tasarım Ödülü: Dünya sınıfı, olağanüstü ve son derece yenilikçi tasarımları, eşsiz profesyonelliği, dehası ve toplumun refahına katkıda bulunmayı tanır. Bir çağın belirleyici estetiğini ödüllendirir, sanat, bilim, tasarım ve teknolojinin sınırlarını ilerletir, üstün mükemmellik sergiler ve dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Kaohsiung City Government
Görsel Kredileri: Kaohsiung City Government
Proje Ekibi Üyeleri: LUMI Light Studio, FREES, UxU Studio, Unolai Lighting Design & Associates, JO-HIN CREATIVE CO., LTD.
Proje Adı: Light Up the Love River Bay
Proje Müşterisi: Kaohsiung City Government


Light Up the Love River Bay IMG #2
Light Up the Love River Bay IMG #3
Light Up the Love River Bay IMG #4
Light Up the Love River Bay IMG #5
Light Up the Love River Bay IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun