Vanke Tasarım Komünü: Wang Jingjing'in "Yüzen Yol" İnovasyonu

Yeni bir tüketim modeli üzerine kurulu, topluluk tarzı bir halka açık alan yaratma hedefiyle tasarlanan Vanke Tasarım Komünü

Wang Jingjing liderliğindeki tasarım ekibi, Vanke Tasarım Komünü'nün auditorium ve halka açık alanını tasarlamakla görevlendirildi. Bu alan, kullanıcılara daha fazla sergileme ve iletişim fırsatı sağlamak, tasarım firmalarının ve bireylerin katılımını teşvik etmek ve "yeni tüketim modeli" temelinde çeşitli tasarım uygulamalarını birleştirmek amacıyla topluluk tarzı bir halka açık alan yaratmayı hedefliyor.

Mevcut mekansal yapıları temel alarak, tasarım, tam yükseklikli ön holde bir "yüzen yol" oluşturuyor. "Yüzen yol", girişten auditoriuma giden yolda benzersiz bir üç boyutlu bahçe turu deneyimi sunuyor. Bu çelik yapı koridor, tamamen mevcut dikey sütunlar tarafından desteklenirken, aynı zamanda boruları da gizliyor. Beton ve metal, "yüzen yolun" gizemli bir yükselme etkisi yaratmasını sağlayan belirgin bir kontrast oluşturuyor.

Proje, işlevleri yeniden şekillendiriyor, dolaşım rotasını yeniden düzenliyor ve görsel rehberlik ifadelerini kullanıyor. Bu sayede tasarım firmalarının canlılığını, potansiyelini ve değerini en üst düzeye çıkarırken, işbirliğini ve bağlantıyı kolaylaştıracak yenilikçi sahneler yaratıyor.

Proje alanı 2582.78 metrekare olup, auditorium olarak kullanılmaktadır. "Yüzen yol", Auditorium, Vanke, Onexn, İçecek alanı, Topluluk, Halka açık alan, Sergi merkezi gibi etiketlerle tanımlanmaktadır.

"Yüzen yol", orijinal dolaşım rotasını basitleştirerek, işlevsellik ve estetik arasında mükemmel bir denge sağlıyor. Ayrıntılı çelik yapı tasarımı sayesinde, bu yüzen koridor tamamen mevcut sütunlar tarafından desteklenirken, aynı zamanda boruları da gizliyor. Ağır beton ve hafif metal, güçlü bir kontrast oluşturuyor. Temiz, saf alan, "yüzen yolun" gizemli bir yükselme etkisi yaratmasını sağlıyor.

Proje süresi 2020.05.19 - 2021.02.08 tarihleri arasında olup, Çin'in Guangdong Eyaleti, Shenzhen Şehri, Nanshan Bölgesi, Dashi 2. Yol'da yer almaktadır. Tasarımcılar, auditoriumun üstündeki boş alanda bağımsız bir izleme alanı oluşturma önerisinde bulundular ve bu, müşteri tarafından desteklendi. Aynı zamanda, bu da müşteriyi, bu alanı çay içme satış işlevleriyle birleştirme fikrine ilham verdi ve yeni bir ticari alan oluşturdu.

Tasarım ekibi, site kısıtlamalarına ve projenin tasarımcı topluluğuna hizmet etme niyetine yanıt olarak, sergi salonunun içinde ve dışında dolaşımları yeniden şekillendiren bir tasarım şeması geliştirdi. Bu sayede, topluluğa tasarıma bağlı hizmetler sunma konusunda etkili bir şekilde hizmet verdi.

Proje, Shenzhen, Çin'de bulunmaktadır. Mevcut durum ve Tasarım Kısa Bilgisi'ndeki müşterinin gereksinimleri ışığında, tasarım ekibi, mevcut yapıları kullanarak, girişten içeriye doğru sarmalanan bir "yüzen yol" oluşturma niyetindeydi. Yüzen yol, tam yükseklikli ön holde asılı duruyor, temiz ve gizemli bir kurdele gibi görünüyor. Yüzen yolun altında, doğal bitkiler ve dinlenme ve bekleme alanları bulunmaktadır.

Projenin görsel içeriği hakkındaki fikri mülkiyet ve telif hakkı kredileri Chengdu Yu Jian Grafik Tasarım Co., Ltd.'ye aittir. Bu Tasarım, 2023 yılında A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Bronz ödül kazanmıştır. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiye en iyi uygulamaları dahil eden, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olağanüstü ve yaratıcıca dikkat çekici tasarımlara verilir. Yaşam kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Wang Jingjing
Görsel Kredileri: Chengdu Yu Jian Graphic Design Co., Ltd.
Proje Ekibi Üyeleri: Wang Jingjing
Proje Adı: Vanke Design Commune
Proje Müşterisi: Wang Jingjing


Vanke Design Commune IMG #2
Vanke Design Commune IMG #3
Vanke Design Commune IMG #4
Vanke Design Commune IMG #5
Vanke Design Commune IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun