Meer: Kahve Tutkunlarını Büyüleyen Ambalaj Tasarımı

Masoud Najafi Amirkiasar'dan Yenilikçi ve Cezbedici Bir Yaklaşım

Meer, kahve severlerin tüm duyularını harekete geçiren bir ambalaj tasarımına sahip. Tasarım, kahvenin keyif verici ve tazelik hissi uyandıran dokusundan ilham alıyor.

Çoğu kahve ürün ambalajının aksine, tasarımcı Masoud Najafi Amirkiasar, raflarda öne çıkabilecek yeni bir yaklaşım benimsiyor. Son ürünün dokusunun detayları, tasarıma dahil edilerek, kahve severlere bir fincan kahvenin keyif verici ve tazelik hissi hatırlatılıyor.

Tasarım, fotoğraf çekimi, fotoğraf manipülasyonu ve illüstrasyonun bir kombinasyonu kullanılarak gerçekleştirildi. Bu, paket üzerindeki ana tasarımı sağlar. Tasarım, beş farklı lezzet için 15 SKU olarak tasarlandı.

Tasarımcının notlarına göre, bu tasarımın diğerlerinden farklı kılan özelliği, kahve severlerin tüm duyularını harekete geçirecek şekilde tasarlanmış olmasıdır. Ayrıca, düzen ve alışılmadık font boyutu, tüketicilerin ürüne olan ilgisini çekmede önemli bir rol oynar.

Proje, 2020'nin Kasım ayında Tahran'da başladı ve takip eden yılın Mayıs ayında tamamlandı. Tasarım sürecinde, piyasa ve rekabet analizi gibi alanlarda araştırmalar yapıldı. Araştırmanın sonucunda, piyasadaki çoğu ürünün ambalaj tasarımında fincan ve kahve çekirdeklerinin en çok kullanılan elementler olduğu görüldü.

Projenin en zorlu kısmı, tasarımın estetik yönleri ile işlevselliği arasında dengeyi sağlamaktı. Bu paketin görevi, kahve içicilerin kalbini çalmak ve gözlerini yakalamaktı. Bu tasarım, mağazaların içecek rafında ciddi bir değişiklik yapma umuduyla yaratıldı.

Meer ambalaj tasarımı, 2023 yılında prestijli A' Ambalaj Tasarım Ödülü'nde Bronz ödül kazandı. Bu ödül, deneyim ve yaratıcılığı doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, yaşam kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getirirler.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Masoud Najafi Amirkiasar
Görsel Kredileri: Image #1: photographer Bita Shakerin, Espresso, 2020
Proje Ekibi Üyeleri: Masoud Najafi Amirkiasar
Proje Adı: Meer
Proje Müşterisi: Masoud Najafi Amirkiasar


Meer IMG #2
Meer IMG #3
Meer IMG #4
Meer IMG #5
Meer IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun