Calm Black: Yuan Qi Lu'nun Modern Stilin Zarif Yansıması

Modern Stilin Üç Renkli Tonlamasıyla Buluştuğu, Çağdaş Metropol Tarzının İç Mekan Tasarımı

Yuan Qi Lu'nun modern tarza olan ilgisine yanıt olarak tasarladığı "Calm Black" projesi, beton, demir, titanyum kaplama metal, mermer ve doğal kültür taşı gibi malzemelerin bir araya getirildiği sofistike bir iç mekan tasarımı sunuyor.

Yuan Qi Lu, modern tarzın soğuk ve sert algısını kırmayı başaran bir tasarım anlayışıyla "Calm Black" projesini hayata geçirdi. Halka açık alanlarda, farklı malzemelerle oluşturulan beton ve demir parçaları, kademeli bir renk spektrumu oluştururken, kavisli duvar yüzeyleri ve tavanın kenarındaki kavisli siyah çizgiler, mekanın estetik bütünlüğünü sağlıyor.

Yemek masasının üzerinde, kabin şeklinde cesur bir modelleme oluşturan titanyum kaplama metal kaplı bir yapı oluşturan tasarımcı, farklı alanları ayırırken kirişin varlığını da ustaca zayıflatıyor. Bu yaklaşım, tasarımın diğerlerinden farklılaşmasını sağlayan güçlü ve benzersiz özelliklerinden biri.

Yuan Qi Lu, halka açık alanın farklı işlevlerini içe dönük bir şekilde belirler. Gri kültür taşı döşeli giriş metopesi, mekanın temasını tanımlar. Tasarımcı, çalışma alanının zeminini özellikle yükseltir ve beyaz zemin üzerinde dikkatlice siyah tahıl içeren kuvars taşı malzemesinden yapılmış bir parapet yerleştirir. Bu yükseklik farkı ve düşük taş duvar sayesinde, mekan ayrılmış ancak engellenmemiş olur.

Alanın görüşünü genişletmek için tasarımcı, geleneksel kitaplığı basit siyah demir parçalarıyla değiştirir. Bu ev, 99 metrekarelik bir alana sahip olup üç oda içerir. Çağdaş metropol tarzının temel tonuyla evde, tasarımcı, çeşitli malzeme ve renk değişiklikleriyle halka açık alan için zekice bir "alan değişikliği" yaratır.

Yuan Qi Lu'nun "Calm Black" tasarımı, iki neslin kullanım talebine göre tasarlanmıştır. 99 metrekarelik alanı daha açık hale getirmek için tasarımcı, orijinal bağımsız mutfak alanını genişletir ve bar tezgahı tasarımı aracılığıyla, oturma odası, çalışma alanı ve yemek masasıyla zekice bağlantı kuran bir yarı açık mutfak oluşturur.

Marble TV duvarı ve aydınlatmalı demir raf gibi özelliklerle, tasarımcı halka açık alanı sadece bir aile dinlenme alanı olmaktan çıkarır ve bir sergileme fonksiyonu ekler. Böylece ev, yaşam tarzında bir sanat galerisi gibi işlev görür. Bu tasarım, 2023'te A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Yuan Qi Lu
Görsel Kredileri: Yuan Qi Lu
Proje Ekibi Üyeleri: Yuan Qi Lu
Proje Adı: Calm Black
Proje Müşterisi: Yuan Qi Lu


Calm Black IMG #2
Calm Black IMG #3
Calm Black IMG #4
Calm Black IMG #5
Calm Black IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun