Michael Liebert'in "Gözlerinizi Açın" Projesi: Sınırsız Hayal Gücüne Davet

Sanat Fotoğrafçılığında Yenilikçi Bir Yaklaşım: Plastik Sarma ve Rüzgarın Yarattığı Figürler

Michael Liebert, bağımsız bir sanat projesi için yüksek çözünürlüklü bir orta format kamera ve doğal ışık kullanarak, rüzgar ve direncin şekillendirdiği plastik bir sarma ile insan veya hayvan figürleri oluşturdu. Bu figürlerin ne olduğu, izleyicinin hayal gücüne bağlıdır.

Michael Liebert, bir fotoğrafçı olarak, görmek ve keşfetmek gerektiğini belirtiyor. İyi bir fikrin içeriği ve görsel bir stilistik cihaz, fotoğrafçının işinin önemli bir parçasıdır. Liebert, plastik bir sarma malzemesinde bulduğu görsel bir stilistik cihaz arıyordu. Şekil ve malzeme, rüzgar ve direnci tarafından oluşturuldu. Ortaya çıkan figürler, insan veya hayvan olsun, izleyicinin hayal gücüne bağlıdır. Bulutlara benzer şekilde, hayal gücü sınırları yoktur.

Proje, 2022 yılının Ocak ayında rüzgarlı ve çok soğuk bir günde Avusturya'nın alt bölgelerinde başladı ve bir ay sonra Liebert'in Viyana'daki ofisinde dijital olarak tamamlandı. Liebert, yaratıcı kavramlar için merakı nedeniyle, reklam ajansları, Yaratıcı ve Sanat Yönetmenleri ile çalışmayı sever. Ancak resmi oluştururken, tüm müşteriler için bir şey her şeyden önce gelir: fikir.

Liebert için iyi bir fotoğrafın öncelikle iyi bir fikre ihtiyacı vardır. Reklam kampanyası, ürün, manzara veya portre fotoğrafları olsun - ilk kez deklanşöre basmadan önce, teknik süreç yaratıcı bir konsepte dayanır. Bu konsept, izleyicinin yaratıcılığını da ilham vermelidir.

Fotoğraf serisinin stilistik cihazı, normalde bir ressam tarafından kullanılan plastik sarmadır. Görüldüğü gibi, bu durumda rüzgar ve direnci ile insan veya hayvan figürleri oluşturur. Hangi karakterin görüldüğü, izleyicinin zihnine bağlıdır, bu nedenle projenin adı "gözlerinizi açın" dır. Michael Liebert, resimlerinin izleyicilerini kendi şekillerini ve figürlerini oluşturmaya teşvik eden bir fotoğrafçıdır. Fotoğrafçı için en yardımcı kaynak, sınırları olmayan izleyicinin hayal gücüdür.

Bu tasarım, 2022'de A' Photography and Photo Manipulation Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Design Award, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve endüstri en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özellikleri entegre eden bu ödül, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünyaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Michael Liebert
Görsel Kredileri: Michael Liebert
Proje Ekibi Üyeleri: Michael Liebert
Proje Adı: Open your eyes
Proje Müşterisi: Michael Liebert


Open your eyes IMG #2
Open your eyes IMG #3
Open your eyes IMG #4
Open your eyes IMG #5
Open your eyes IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun