Kristal Opera Evi: Wei Zhang'ın Büyüleyici Sanat Yüklemesi

Truva atı gibi bir şaheser: Kristal Opera Evi

Wei Zhang'ın tasarladığı Kristal Opera Evi, geleneksel opera evinin görsel özelliklerini çağdaş bir malzeme olan kristalle yeniden yorumluyor. Bu devasa sanat yüklemesi, kristalin sıradışı şekiller ve düzenlemelerle nasıl daha fazla kullanılabileceğini araştırıyor.

Wei Zhang, klasik bir opera evine karşı her zaman benzersiz bir özlem duymuştur. Opera evi, mimarinin bir mücevheri ve sanatın en yüksek sarayıdır. Geleneksel opera evi, doğal ses enerjisini etkili bir şekilde kullanmanın yanı sıra, izleyicinin geleneksel operayı keyifle izlemesi için bir atmosfer yaratmak üzere at nalı şeklinde bir kapsama tasarımı benimser. Zhang'ın zihninde, bu at nalı şeklindeki kutu neredeyse bir geleneksel opera evini temsil eder, bu yüzden "kutu" tasarımı ana görsel form olarak kullanılır.

Proje, tümüyle kristalden oluşan devasa bir asılı kristal sanat yüklemesidir. 1.600 metrekarelik devasa bir ziyafet salonunda, milyonlarca K9 kristal parçacığı asmak için bir çelik çerçeve TRUSS çerçevesi kullanılır. Milyonlarca kristal parçacık basitçe düzenlenmez, farklı uzunluklardaki eğrileri ve şekilleri kullanarak "Opera Evi kutularının" katmanlarını şekillendirir ve havada devasa bir "Kristal Opera Evi" yaratır.

Devasa yükleme, çoğunlukla şeffaf ve özel mavi kristal parçacıklar ve buz mavisi ipek perdelerden oluşan milyonlarca K9 kristal parçacığından oluşur. Özel olarak özelleştirilmiş kavisli kapalı "kutu" yapısı, asılı kristali şekillendirmek için kullanılır ve farklı uzunluklardaki kristaller ve iki farklı renk, farklı pozisyonlardaki "kutuları" oluşturmak için özelleştirilir. En uzun asılı kristal çubuk 3,5 metredir ve en kısa olanı 1,5 metredir. Her kristal çubuğun kristal boyutu, özel olarak hesaplanmış bir eşleşmedir.

Dev cihazın toplam yüksekliği yaklaşık 4000mm, uzunluğu 36000mm ve genişliği 20000mm'dir. En uzun tek kristal çubuk 3500mm, en kısa olanı 1500mm'dir. Toplamda yaklaşık 100.000 kristal çubuk bulunmaktadır. Tek bir kristal çubukta ortalama 1 kristal kolye ve 30 kristal parçacık bulunur. Aralık yaklaşık 100mm'dir. Her kristal parçacık, birer birer elle bağlanır ve makine kullanılamaz.

Wei Zhang'ın Kristal Opera Evi, klasik mimariye ve sanata olan saygısının bir ifadesidir. Dev kristal asma cihazı, milyonlarca kristal kullanarak, klasik kapalı kutunun görsel özelliklerini yeniden işler. Cihaz, birçok imkansız şekil ve düzenlemeyi denemiş, çok sayıda araştırma ve geliştirme ve 3D model yapmış ve kristal asma cihazının şekli ve sınırlamalarında daha fazla ilerleme yapmıştır. Geleneksel klasik opera evinin güçlü sanatsal atmosferini halka aktarmak amacıyla tasarlanmıştır.

Wei Zhang'ın Kristal Opera Evi, 2022'de A' Event and Happening Design Award'da Altın ödül kazanmıştır. Altın A' Design Award, tasarımcının dehasını ve bilgeliğini yansıtan harika, olağanüstü ve trend belirleyici yaratıcılıklara verilir. Bunlar, sanatı, bilimi, tasarımı ve teknolojiyi ilerleten, olağanüstü mükemmellikleri ve arzu edilen özellikleriyle dünyayı önemli ölçüde etkileyen saygıdeğer ürünler ve parlak fikirlerdir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Wei Zhang(Wynne.Z)
Görsel Kredileri: Image#1: Photographer MOZI VISION Image#2: Photographer MOZI VISION Image#3: Photographer MOZI VISION Image#4:Photographer MOZI VISION Image#5: Photographer MOZI VISION Video:Videographer Genhouse Film
Proje Ekibi Üyeleri: Wei Zhang(Wynne.Z)
Proje Adı: Crystal Opera House
Proje Müşterisi: Wei Zhang(Wynne.Z)


Crystal Opera House IMG #2
Crystal Opera House IMG #3
Crystal Opera House IMG #4
Crystal Opera House IMG #5
Crystal Opera House IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun