Forte Forte Roma: Ebedi Şehirde Zamansız Bir Tasarım

Robert Vattilana'nın Eşsiz Tasarımı: Tarih ve Modernliğin Buluştuğu Nokta

Roma'nın kalbinde yer alan Forte Forte Roma, tarihi ve modernliği bir araya getiren bir perakende tasarımı. Robert Vattilana'nın özgün tasarımı, ebedi şehrin ruhunu ve tarihini yansıtan bir mekan yaratıyor.

Robert Vattilana'nın tasarımı, Roma'nın kendine özgü karakteristik özelliklerini ve tarihini yansıtan bir perakende tasarımıdır. Tasarımın ilham kaynağı, yerin benzersiz özelliklerine ve şehrin ruhuna dayanıyor. Roma'nın her köşesinde okunabilen dönemler ve stillerin stratigrafisine dayanan tasarım, maddenin üzerinde bir düşünceyi teşvik ediyor.

Tasarımın benzersiz özellikleri arasında, binlerce yıllık bir tarihi içeren benzersiz bir tasarıma sahip değerli bir malzeme olan yeşil oniks kullanımı yer alıyor. Bu malzeme, mağazayı canlı bir yeşil oniks monoliti gibi gösteriyor. Tasarımın gerçekleştirilme teknolojisi, yerin saygısına, her bir detayın tasarımına ve formların ve malzemelerin dikkatine dayanıyor.

Tasarımın teknik özellikleri arasında, toplam net alanın 71 m2 ve satış alanının 53 m2 olduğu belirtiliyor. Tasarımın etiketleri arasında Forte Forte Roma, Perakende Tasarımı, Büyük simetrik bloklar halinde işlenmiş Yeşil Oniks, Pirinç, Adaçayı renkli kadife kaplı boudoir tarzı soyunma odaları, Ebedi Şehir, El Sanatları, Tarihi Bina yer alıyor.

Tasarımın etkileşimi, yeşil oniks kullanımı ve ışıkla temas halindeyken belirgin bir şeffaflığa dönüşen özel mineral yapısı üzerine kuruludur. Yeşil oniks, mağazanın tüm alanını kaplar ve zeminlerden duvarlara kadar her yeri sarar. Tüm sahne kutusunun çevresi, ışıkla aydınlatılır ve parlak pirinç panellerle işaretlenir.

Tasarımın yer ve zaman çerçevesi, projenin Aralık 2019'da Roma'da başladığı ve Ekim 2020'de tamamlandığı belirtiliyor. Tasarımın altında yatan araştırma, Robert Vattilana ve Giada Forte arasındaki yaratıcı diyalogdan doğan bir dil üzerine kuruludur.

Tasarımın zorlukları arasında, tamamen özel yapılmış ve el sanatlarına dayalı bir projenin, şehrin güzel sanatlar süperintendansının koruması altındaki tarihi bir binada yer alması bulunuyor. Yeşil oniks kullanımı, tüm alanın her bir milimetrelik hesaplamasını gerektiriyor.

Tasarım notlarına göre, Forte Forte mağazası, tarihsel olarak sanatçıları ve yeniliği ağırlayan Campo Marzio'nun kalbinde yer alıyor. Roma, tarih ve geleneklerin şehri olarak, kültür ve geçmişe büyük bir saygıyla tarihten ilham alıyor. Sanatsal mirası ve mimari etkisi dünya çapında eşsizdir.

Ödülleri ve takdirleri arasında, bu tasarımın 2022'de A' İç Mekan, Perakende ve Sergi Tasarımı Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldüğü belirtiliyor. Demir A' Tasarım Ödülü, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu ödül, olumlu duygular sağlar ve daha iyi bir dünya yaratmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Robert Vattilana
Görsel Kredileri: All photos credit: Danilo Scarpati Photographer
Proje Ekibi Üyeleri: Lead Designers, Creative Ditectors: Robert Vattilana and Giada Forte
Proje Adı: Forte Forte Roma
Proje Müşterisi: Robert Vattilana


Forte Forte Roma IMG #2
Forte Forte Roma IMG #3
Forte Forte Roma IMG #4
Forte Forte Roma IMG #5
Forte Forte Roma IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun