Geleceğin İzlerini Taşıyan Bir Eski Konak: Sparkling Bali

Lo Fang Ming'in Klasik ve Moderni Buluşturan Tasarımı

Geçmişin izlerini taşıyan bir binayı, modern ve geleceğin izlerini taşıyan bir yaşam alanına dönüştüren Lo Fang Ming, Sparkling Bali projesiyle dikkat çekiyor.

Geçmişin izlerini taşıyan bir binayı, modern ve geleceğin izlerini taşıyan bir yaşam alanına dönüştüren Lo Fang Ming, Sparkling Bali projesiyle dikkat çekiyor. Geleneksel bir eski konakta doğayı ve geleceği bir araya getiren bu proje, mimari ve tasarım dünyasında yeni bir soluk getiriyor.

Projenin en dikkat çekici özelliği, binanın çatısının açılması ve böylece gün boyunca gökyüzünün değişimlerinin izlenebilmesi. Bu sayede, doğanın soyut ve gelecekçi metaforları, geleneksel bir eski konakta hayat buluyor. Binanın içindeki merdivenler, gün ışığının içeri girmesini sağlıyor ve aynı zamanda bir şarap koleksiyonu için adımlar oluşturuyor. Gümüş metal paneller ve ışıklar, sahilin parlak dalgalarını simgeliyor ve işlevi avangart bir gelecek hayalinde birleştiriyor.

Binanın en üstündeki üç kat, projenin sahibine ait. Binanın eski durumundan dolayı, tasarımcı, binanın yapısının bakımı ve temel mühendislikle başladı ve böylece bir binanın alan sınırlarını zorlayarak çok katlı bir tatil villası yarattı.

Ev sahibinin kişisel tercihlerini yansıtan avangart modern tarzda tasarlanan genel alan, 10'dan fazla misafiri ağırlayabilecek açık bir alan ve boş bir kare hareket hattı sunuyor. Merdiven cephesi ve basamakları, çoklu depolama işlevlerini birleştirir ve şarap için ek depolama alanı oluştururken, daha fazla sosyal temas alanı ayırıyor. Özel alanda, camlı avlu ve teras aracılığıyla doğal güneş ışığı içeri alınıyor ve yeşil ve taş canlılığıyla birleştirilerek taze ve parlak bir tatil atmosferi yaratılıyor.

Proje, Haziran 2021'de başladı ve Kasım 2021'de Tayvan'da tamamlandı. Binanın orijinal durumu oldukça eski ve karanlıktı ve evin yüksekliği çok düşüktü. Yaşamın güvenliğini sağlamak için, kısmi bina yapısını yeniden inşa etmek ve güçlendirmek, H çelik yapısı ve aydınlatma avlusunu içeren, merdiven alanını kullanarak büyük depolama ihtiyaçlarını çözmek ve sosyal etkileşim için gereken alanı en üst düzeye çıkarmak gerekiyordu.

Sparkling Bali projesi, 2022'de A' Interior Space, Retail and Exhibition Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Bu ödül, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratıcılıklara verilir. En iyi endüstri uygulamalarını ve yetkin teknik özellikleri entegre ederler, tatmin ve olumlu duygular sağlarlar, daha iyi bir dünya oluştururlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Lo Fang Ming
Görsel Kredileri: Lo Fang Ming
Proje Ekibi Üyeleri: Lo Fang Ming
Proje Adı: Sparkling Bali
Proje Müşterisi: Lo Fang Ming


Sparkling Bali IMG #2
Sparkling Bali IMG #3
Sparkling Bali IMG #4
Sparkling Bali IMG #5
Sparkling Bali IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun