Link: Gizem Yakupoğlu'nun Çok Fonksiyonlu Ev Ofisi Masası

Pandemi Sonrası Çalışma Alışkanlıklarına Yenilikçi Bir Yanıt

Evden çalışmanın yeni norm haline geldiği bir dünyada, Gizem Yakupoğlu'nun tasarladığı Link, estetik, eğlenceli, ergonomik ve düzenli bir çalışma alanı yaratmayı hedefliyor.

Link, ev ofisleri için çok fonksiyonlu bir masa olarak tasarlandı. Gizem Yakupoğlu'nun tasarımı, pandemi sonrası çalışma alışkanlıklarına yenilikçi bir yanıt olarak karşımıza çıkıyor. Video konferanslar ve online toplantılar hayatımızın önemli bir parçası haline geldiğinden, Link, insanların evlerinin rahatlığında dünyaya ve işlerine bağlanırken kişisel ve profesyonel ihtiyaçlarına yanıt vererek estetik, eğlenceli, ergonomik ve düzenli bir çalışma alanı yaratmayı amaçlıyor.

Link, ergonomik ve estetik çözümler sunan çok fonksiyonlu bir masa. Yüzeyinin altında üç depolama alanı oluşturan kavisli bir kabuk tasarımına sahip. Kabuk, geniş bir bacak odası oluşturmak için ön taraftan arka tarafa doğru genişler. Orta bölüm, ergonomik bir çözüm sunmak üzere ayarlanabilir bir açıyla tasarlandı. Video konferanslarda stüdyo aydınlatması olarak kullanılabilen iki ayarlanabilir masa lambası bulunuyor. Ayrıca, eğlenceli bir çalışma ortamı sunmak için iki entegre hoparlörü var.

Masanın üst yüzeyi kaplamalı kontraplaktan yapılmıştır. Kabuk, üfleme kalıplı plastikten üretilmiştir. Masa ayakları ise masif ahşaptan (beyaz meşe) yapılmıştır. Link'in yüksekliği 73 cm'dir. Masa yüzeyinin boyutları 150cm (g) x 65cm(d)'dir. Ön taraftan arka tarafa genişleyen kabuk, ön tarafta en ince olduğu yerde 2cm ve en derin bölümünde 11cm'dir.

Link'in kavisli kabuk tasarımı, kişisel ve profesyonel eşyaları içerecek üç farklı depolama alanı oluşturur, bu da düzenli bir çalışma alanı sonucunu doğurur. Ayarlanabilir masa yüzeyi, laptop yüksekliğinin kolayca ayarlanmasına izin vererek uzun saatler boyunca çalışmanın ergonomik bir çözümünü sunar. Masa lambaları ayarlanabilir ve video konferanslar veya online toplantılarda stüdyo aydınlatması olarak kullanılabilir. Entegre bluetooth hoparlörler daha iyi bir video konferans veya online toplantı deneyimi yaratır. Ayrıca, videoları izlerken veya müzik dinlerken eğlenceli bir ortam yaratırlar. Güç çıkışları, çeşitli elektroniklerin kolayca şarj edilmesini sağlar.

Link, evden çalışmanın artan saatleri nedeniyle 2021'de tasarlandı. Proje, Ankara/ Türkiye'de tasarlandı. Tasarım sürecinde, evden çalışmanın ihtiyaçları araştırıldı. Mevcut ev-ofis mobilya çözümleri incelendi. Mevcut ev-ofis koşullarında birkaç yaygın problem belirlendi. İlk problem, video konferanslar ve online toplantılarda yanlış aydınlatmanın kullanılmasıydı, bu da insanların yüzünde gölgelere veya parlaklıklara neden oluyordu. Bu problem, stüdyo aydınlatması olarak çalışan iki ayarlanabilir masa lambası sunarak ele alındı. Bir diğer problem, artan profesyonel belge sayısı ve depolama alanlarının yetersizliği nedeniyle çalışma yüzeylerindeki dağınıklıktı. Çalışma yüzeyindeki dağınıklık da motivasyon eksikliğinin nedenlerinden biri olarak görüldü. Link'in tasarımında, çalışma yüzeyinin altında üç depolama alanı sunmak için kavisli bir kabuk formu kullanıldı. Entegre Bluetooth hoparlörler, Link'in tasarımına daha iyi bir video konferans ve online toplantı deneyimi sunmak, aynı zamanda videoları izlerken ve müzik dinlerken eğlenceli bir çalışma ortamı yaratmak amacıyla dahil edildi. Çeşitli elektroniklerin kolayca şarj edilmesini sağlamak için üç güç çıkışı dahil edildi. Bir diğer önemli problem, laptop yerleşiminin sorunu idi, bu da bir masanın arkasında uzun saatler boyunca çalışırken kullanıcı deneyimini ve ergonomiyi etkiledi. Bu sorun, kullanıcıların laptoplarını istedikleri yüksekliğe yerleştirmelerine izin vermek için masa yüzeyinin ayarlanabilir bir açıyla tasarlanmasıyla ele alındı. Evden çalışmanın bu sorunlarını göz önünde bulundurarak, Link, insanların evlerinin rahatlığında dünyaya ve işlerine bağlandıklarında ihtiyaçlarına yanıt vererek estetik, ergonomik ve düzenli bir çalışma alanı yaratmayı amaçlıyor.

Link'in tasarımında yaratıcı bir zorluk, farklı işlevlerin entegrasyonu ve ergonomiyi göz önünde bulundururken estetiği ve modern bir görünüm yaratmayı içeriyordu. Link'in kavisli kabuk tasarımı, farklı işlevlerin entegrasyonuna izin verirken, bu çalışma masası için istenen modern estetiği de sağladı.

Link, ev ofislerinde ergonomik ve düzenli bir çalışma ortamı yaratmayı hedefleyen çok fonksiyonlu bir masadır. Kullanıcıların işlerine ve dünyaya bağlandıklarında, Link, çalışma yüzeyinin altında üç depolama alanı için kavisli bir kabuk tasarımına sahiptir. Masanın orta kısmı, kullanıcıların laptop yüksekliğini kontrol etmeleri için ayarlanabilir bir açıyla tasarlanmıştır. Link, video konferanslar veya online toplantılarda stüdyo aydınlatması olarak kullanılabilen iki ayarlanabilir masa lambasına sahiptir. Ayrıca, online çalışırken, evde videoları izlerken ve müzik dinlerken daha iyi bir ses deneyimi için entegre Bluetooth hoparlörlere sahiptir.

Link'in 3D görselleştirmeleri Burak Can Yakupoğlu tarafından hazırlanmıştır. Bu tasarım, 2022'de A' Mobilya Tasarımı Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Tasarım Ödülü: İyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre eden, tatmin ve olumlu duygular sağlarlar, daha iyi bir dünya yaratmaya katkıda bulunurlar.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Gizem Yakupoğlu
Görsel Kredileri: 3D visualizations of Link were prepared by Burak Can Yakupoğlu.
Proje Ekibi Üyeleri: Gizem Yakupoğlu
Proje Adı: Link
Proje Müşterisi: Gizem Yakupoğlu


Link IMG #2
Link IMG #3
Link IMG #4
Link IMG #5
Link IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun