Xirui Liao'nun Biyolojik Evrim İlhamlı Takı Koleksiyonu: Fusion

Doğal ve Yapayın Buluştuğu Yer: Organik Formlar ve Algoritmaların Dansı

Biyolojideki genetik füzyon ve konverjan evrim kavramlarından ilham alan Xirui Liao, farklı türlerin 'genlerini' hareket mantığıyla çıkarıp birleştirerek biyolojik evrimin homolojisi ve konverjansını düşünmeye yönlendiriyor.

Fusion koleksiyonu, doğal ve yapayın birleşimini, tasarımcının algısal düşüncesi ve algoritmaların işbirliğini temsil ediyor. Algoritma, biyolojik bir metafor olarak Voronoi iskeletini oluşturmak için kullanılıyor. Farklı bakış açıları, çeşitli biyomorfik özellikleri yansıtırken, tanıdık ve tanıdık olmayan arasında ince bir denge oluşturuyor. Delikli iskelet yapısı ve aydınlatma efektleri, kullanıcıya benzersiz bir duyusal deneyim sunuyor.

Bu koleksiyon, 3D modelleme, 3D baskı, kayıp mum dökümü ve gümüş kullanılarak üretiliyor. Koleksiyon iki parçadan oluşuyor; her ikisi de modüler ve kullanıcılar, farklı aksesuarları birleştirerek onları çeşitli şekillerde takabilirler. Her biri, popülasyonun tipik özelliklerini paylaşan ancak benzersiz olan bir popülasyonun üyesi olarak birden çok kez rastgele oluşturulabilirler.

Proje, Eylül 2021'de Londra'da başladı ve Şubat 2022'de Londra'da tamamlandı. Henüz sergilenmedi. Tasarımın altında yatan araştırma, genetik biliminin gelişmesiyle birlikte, hayatın en temel kodlarını daha önce hiç görmediğimiz şekilde görme ve hatta yapraklardan yapılmış kalpler ve domuzlardan alınan böbrekler gibi organ nakilleri yapma olanağına sahip olmamız üzerine odaklanıyor.

Xirui Liao, disiplinler arası tasarıma meydan okuyan bir bilgi deneyim tasarımcısı olarak, disiplinimin spekülatif tasarım ruhunu aksesuarlara entegre etmek istedi. En büyük zorluk, karmaşık bir fikri iletmeye çalışırken hikayeyi ve formu bütünleştirmekti. Aynı zamanda, ergonomi ve işleme teknikleri de benim için bir zorluk oluşturdu.

Fusion koleksiyonu, 2022'de A' Jewelry, Eyewear and Watch Design Award'da Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Design Award, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu ödül, tatmin ve pozitif duygular sağlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Xirui Liao
Görsel Kredileri: Image #1-5: Photographer Xirui Liao, Fusion, 2022.
Proje Ekibi Üyeleri: Xirui Liao
Proje Adı: Fusion
Proje Müşterisi: Xirui Liao


Fusion IMG #2
Fusion IMG #3
Fusion IMG #4
Fusion IMG #5
Fusion IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun