Frog Singapore, KGI Bank İçin Web Sitesini Yeniden Tasarladı

Minimalist ve Dinamik Bir Banka Web Sitesi Tasarımı

Frog Singapore tasarım ekibi, KGI Bank'ın web sitesini yeniden tasarlamak için kolları sıvadı. Bilgilendirici ama minimalist, profesyonel ama dinamik bir tasarım hedefleyen ekip, kurumsal ve perakende deneyimini birleştirerek hızlı, basit ve akıllı bir site oluşturmayı amaçladı.

Web sitesi, sadece kolay bilgi sağlama platformu olmanın ötesine geçerek, her etkileşimde müşterilerle gerçekten bağlantı kurmayı hedefliyor. Bu amaçla, site, kullanıcıların aradıklarını kolayca bulmalarını sağlarken, sürpriz mikro animasyonlarla duygusal bir şekilde onları etkileyecek şekilde yeniden tasarlandı.

Web sitesinin kullanıcı arayüzü Figma'da tasarlandı. Mobil ve masaüstü kullanıcı deneyimi ve kullanıcı arayüzü tasarımına odaklanan bu proje, kullanıcıları etkilemeyi ve bilgi keşfedilebilirliğini kolaylaştırmayı hedefliyor.

Projenin yaratılmasında yardımcı olan ekip üyeleri arasında İcra Kreatif Direktör Ignatius Ong, İcra Program Direktörü Chaz Lu, Program Direktörü Lucas Chen, Proje Kreatif Lideri Emmanuelle Hu Ying, Program Müdürü Sandy Wang, Görsel Tasarımcılar Anna Tsai ve Qingbei Wang, UX Tasarımcısı Sue Su, UXUI Tasarımcısı Emma Wang, UX Tasarım Asistanı Elvin Lu ve Tasarım Teknoloğu Sid Huang bulunuyor. Bu proje ekibi, Frog'un Singapur ve Şangay'daki tasarım stüdyolarından üyeleri içeriyor.

Web sitesi, müşterilerin bankanın farklı yönlerini yavaş yavaş ve katman katman keşfetmelerine olanak sağlayarak onları rahat hissettirmek için tasarlandı. Müşteriler için dijital bir yardımcı olmayı hedefleyen site, stratejik olarak yerleştirilmiş CTA'lar ve sık kullanılan araçlara kolay erişimle kullanıcıların bir sonraki adımını teşvik ediyor.

Web sitesi, Singapur, Şangay ve Tayvan'daki ekip üyelerinin çevrimiçi ortak çalışması sonucunda 9 hafta içinde, 5 Temmuz 2021'den 10 Eylül 2021'e kadar tasarlandı. Tasarım sürecinde, ekip ilk olarak kurumsal ve perakende deneyim arasındaki ortak görsel ilkeleri belirleyerek tasarım yönünü belirledi. Daha sonra, mevcut yönergeleri ve en iyi uygulamaları analiz ederek genel basitleştirilmiş görsel konsepti ve şablonları geliştirdi.

En büyük zorluk, dört farklı iştiraki bir arada gösteren bir siteyi yeniden tasarlarken ortaya çıktı. Zorluk, müşterilere yeterli bağlam sağlarken kullanım kolaylığını sağlama dengesini bulmaktı. Bu nedenle, ekip, farklı iştirak bölümlerine kolay keşif için ince yönlendirmelerle navigasyonu geliştirmeye odaklandı.

2022 A' Website and Web Design Ödülleri'nde Demir ödülüne layık görülen bu tasarım, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratımlara veriliyor. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu ödül, dünyayı daha iyi bir hale getirme konusunda olumlu hisler ve tatmin sağlıyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: frog Singapore
Görsel Kredileri: frog Singapore, 2022
Proje Ekibi Üyeleri: Executive Creative Director: Ignatius Ong Executive Program Director: Chaz Lu Program Director: Lucas Chen Project Creative Lead: Emmanuelle Hu Ying Program Manager: Sandy Wang Visual Designer: Anna Tsai and Qingbei Wang UX Designer: Sue Su UXUI Designer: Emma Wang UX Design Assistant: Elvin Lu Design Technologist: Sid Huang Please note: Members in this project team are from frog design studios in Singapore and Shanghai.
Proje Adı: KGI Bank
Proje Müşterisi: frog Singapore


KGI Bank IMG #2
KGI Bank IMG #3
KGI Bank IMG #4
KGI Bank IMG #5
KGI Bank IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun