Memphis: Nora Voon'un Minimalist ve Fonksiyonel Katlanabilir Sandalye Tasarımı

Modern ve Detaylara Dikkat Çeken Tasarımı ile Memphis, Katlanabilir Sandalye Kavramını Yeniden Tanımlıyor

Çocukluk şekerlerinden ve ataşlardan esinlenerek tasarlanan Memphis, rustproof paslanmaz çelikten el işçiliği ile üretilmiş bir katlanabilir sandalye. Basit fakat etkileyici bir tasarıma sahip olan bu sandalye, detaylara verilen önemle öne çıkıyor.

Nora Voon'un tasarladığı Memphis, katlanabilir sandalye konseptine modern bir yorum getiriyor. Basit ama aynı zamanda dikkat çekici bir tasarıma sahip olan bu sandalye, toz kaplama ile sonlandırılmış paslanmaz çelikten el işçiliği ile üretilmiştir. Tasarım, bir ataş ve çocukluk şekerlerinden ilham alınarak oluşturulmuştur. Voon, minimal ancak detaylara dikkat edilen bir katlanabilir sandalye yaratmayı hedeflemiştir. Sandalye, çerçeve etrafındaki oluklar gibi detaylarla öne çıkar. Sandalye, ekstra özel bir dokunuş için açığa çıkan pirinç bağlantı parçaları ve vidalarla bir arada tutulmuştur. Sandalye istiflenebilir özelliktedir, bu da depolama için kolaylık sağlar ve düz bir pakette kolayca gönderilebilir. Sandalye beş farklı renkte mevcuttur.

Memphis, temiz ve minimal bir çerçeve tasarımına sahip istiflenebilir bir katlanabilir sandalyedir. Fikir, çerçevenin tümü boyunca olan oluk gibi detaylara dikkat çeken bir katlanabilir sandalye yapmaktır. Profil çok basittir ve neredeyse bir çizim gibi görünmesi için özellikle tasarlanmıştır, bu da izleyicinin detaylara daha yakından bakmasını sağlar. Memphis, büyük sevkiyat siparişleri için kolayca düz paketlenmiş veya istiflenmiş ve depolama için duvara asılabilir. Bu tasarım, sandalyenin hemen hemen şeffaf görünmesi ve minimalist bir katlanabilir sandalye olması gerektiği fikriyle, formun merkez sahneyi almasını sağlar. Eksik sırt desteği, sandalyenin rahatlığını etkilemez.

Memphis sandalye, paslanmaz çelikten yapılmış ve paslanmaya karşı toz kaplama ile korunmuştur. Çerçeve, ortasında bir oluk olan çok basit bir yapıya sahiptir ve pirinç vidalar ve bağlantı parçaları kullanılarak bir arada tutulmuştur. Düz bir yüzeye katlanabilir, bu da gönderim için kolaylık sağlar. Depolama için, düz bir şekilde yatırılıp istiflenebilir veya duvara asılabilir. Sırt desteği olmamasının sebebi, Voon'un minimalist bir tasarım istemesi ve katlanabilir sandalyelerin bu şekilde olması gerektiği fikridir. Formun merkez sahneyi almasını ve neredeyse şeffaf görünmesini sağlamak istemiştir. Eksik sırt desteği, sandalyenin rahatlığını etkilemez.

Memphis sandalyenin teknik özellikleri şu şekildedir: W410 x D400 x H815 mm. Sandalye, katlanabilir sandalye, teras sandalyesi, bistro sandalyesi, kafe sandalyesi ve toz kaplama gibi anahtar kelimelerle tanımlanabilir. Bu tasarım, Nora Voon tarafından oluşturulmuştur. Sandalyenin işleyişi basittir, katlanmış sandalye, sandalyeyi açarak tek bir basit hareketle kullanılabilir. Bu sandalyenin kolaylığı ve basitliği, onu zamansız bir parça yapar ve duvara asılarak depolama alanı azaltılabilir, bu da küçük daireler veya evler için idealdir.

Voon, bu projeye 11 Ocak 2022'de başladı ve 2 hafta boyunca malzemeler, formlar ve bağlantı parçaları üzerinde araştırma yaptı. Tasarım konsepti Toronto, Kanada'da gerçekleştirildi ancak üretim Endonezya'da yapılacak. Voon, yakın zamanda bir ticari projede çalışırken, kafeler, bistro ve hatta kamusal alanlar gibi ticari kullanımlar için iyi görünen eğlenceli katlanabilir sandalyeler olmadığını fark etti. Bu soruna bir çözüm bulmayı hedefledi, ancak aynı zamanda düz paket formatında kolayca gönderilebilir olmasını da sağlamak istedi. Birkaç üreticiyle görüştü ve oluğun neden olduğu korozyonun minimumda olmasını sağlamak istedi, çünkü bu mobilyanın bir sözleşme mobilyası olmasını istedi, bu yüzden çerçeve yuvarlatıldı, böylece su birikmesi mümkün olmaz. Parlak ve neşeli renkler kullandı, çünkü çoğu katlanabilir sandalye beyaz veya gümüş/krom kaplama olur, sandalyenin eğlenceli ve heyecan verici olmasını ve herhangi bir iç veya dış mekanı aydınlatmasını istedi.

Bu yaratıcı meydan okumanın en zor kısmı, çerçevenin sandalyeyi desteklemek için yeterince güçlü olmasını sağlamaktı - bu yüzden aklına paslanmaz çelik geldi, bu da doğru şekilde toz kaplama ile boyanırsa, korozyonu en aza indirebilecek sağlam ve güçlü bir malzeme. Paslanmaz çelik kullanmak maliyeti artırır, ancak orta seviye bir ürün için hala yapılabilir. Bu ürünü sosyal medyada gösterdik ve tepki harikaydı, bu ürün hakkında birçok soru geldi ve New York'taki bir üretici onları üretmek istedi.

Memphis sandalyenin basit ama zarif tasarımı, paslanmaz çelikten el işçiliği ile üretilmiştir ve toz kaplama ile sonlandırılmıştır. Bir ataş ve çocukluk şekerlerinden esinlenerek, bu sandalye, çok temiz ve minimal bir çerçeve tasarımına sahip istiflenebilir bir katlanabilir sandalyedir. Fikir, pirinç vidaların ve çerçevenin tümü boyunca olan oluğun gibi detaylara dikkat çeken bir katlanabilir sandalye yapmaktır. Profil çok basittir ve neredeyse bir çizim gibi görünmesi için özellikle tasarlanmıştır, bu da izleyicinin detaylara daha yakından bakmasını sağlar. Sandalye, büyük sevkiyatlar için kolayca düz paketlenmiş veya istiflenmiş ve depolama için duvara asılabilir.

Memphis tasarımı, 2022'de A' Mobilya Tasarımı Ödülü'nde Demir ödülüne layık görüldü. Demir A' Tasarım Ödülü, profesyonel ve endüstriyel gereksinimleri karşılayan, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratıcılıklara verilir. Sektörün en iyi uygulamalarını ve yetkin teknik özelliklerini entegre etmek için saygı duyulur, onlar tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya oluşturmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Nora Voon
Görsel Kredileri: Images #1 to #5: render by Katie Zhang video credit: Katie Zhang
Proje Ekibi Üyeleri: Nora Voon
Proje Adı: Memphis
Proje Müşterisi: Nora Voon


Memphis IMG #2
Memphis IMG #3
Memphis IMG #4
Memphis IMG #5
Memphis IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun