Asia Kingston Ltd'nin Yenilikçi Elektrikli Scooteri: Race Eleven

Red Bull Racing'in Çevre Dostu Yaklaşımı, Yüksek Performanslı Elektrikli Scooter Tasarımına Yansıyor

Asia Kingston Ltd tarafından tasarlanan Race Eleven, Red Bull Racing'in çevre dostu misyonunu ve yenilikçi ruhunu yansıtan bir elektrikli scooter. Şehir içi ve dışı kullanıma uygun, yüksek performanslı ve tamamen katlanabilir bir tasarımı olan bu scooter, sürdürülebilir bir yaşam tarzını destekliyor.

2018 yılından bu yana Red Bull Racing, tedarik zincirinde çevresel sürdürülebilirliği teşvik eden yeni bir yaklaşım benimsiyor. Bu, Red Bull Racing'in mevcut misyonu olup, yenilikçi olma arzusunu asla unutmuyor. Race Eleven, bu özelliklerin gerçeğe dönüştürülmesi: yenilikçi, sürdürülebilir, konformist olmayan, sportif ve güçlü. Bu elektrikli scooter, dünyayı keşfederken ona saygı göstermek için tasarlandı ve bu konuda ilham veriyor.

Race Eleven, Red Bull Racing otomobillerinin tasarımını ve stilini elektrikli mobilite dünyasındaki bilgimizle birleştiren benzersiz bir elektrikli katlanabilir scooter. Mükemmel tasarımı, bataryası ve motoru ile günlük ulaşım, şehir içi sürüş veya off-road kullanım için yüksek performans sağlar. Büyük süspansiyonları ve sağlam tekerlekleri ile dayanıklılık, güç ve konfor sunar. Özel teknolojisi sayesinde, bu Red Bull Racing elektrikli scooter tamamen katlanabilir ve her yere taşınabilir.

Race Eleven, hem teknik özelliklere (örneğin çerçeve, tekerlekler ve süspansiyonlar) hem de elektrikli parçaların güvenli korunmasına dikkat edilerek tasarlandı. Güçlü 61V18Ah batarya ve 500W verimli motor sayesinde, elektrikli scooter ilk kullanımdan itibaren yüksek performanslara ulaşıyor. EN17128 sertifikalı standart altında üretilmektedir.

Elektrikli scooterin yüksekliği ve uzunluğu 130 cm'dir. Kullanıcının maksimum taşıyabileceği ağırlık 100 kg'dır. LCD gidon ekranı, sürücünün her şeyi kontrol altında tutmasına yardımcı olur ve temel fonksiyonları (ışıklar, mevcut hız, batarya seviyesi vb.) gösterir. Güçlü motor 500W'a ulaşır ve batarya kapasitesi 61V18Ah'dir, bu da tek bir şarjla 50/60km'ye kadar seyahat etmeyi sağlar. Ön ve arka disk frenler ve ışıklar, kullanıcının güvenli bir şekilde sürüşün tadını çıkarabilmesini sağlar.

Race Eleven, güçlü tekerlekleri sayesinde her türlü yol üzerinde iyi bir yol tutuşu ve güvenliği sağlayan, kolay sürülebilen bir elektrikli scooterdir. Katlama mekanizması sayesinde her yere taşınabilir veya herhangi bir araba bagajına sığabilir. LCD ekran, sürücüyü elektrikli scooterin durumu hakkında güncel tutar. Birkaç saat içinde Race Eleven tamamen şarj olur ve bir sonraki yolculuk için hazır olur.

Proje, Kasım 2021'de Milano'da (İtalya) başladı. Ürün, Las Vegas'taki CES'te (Ocak 2022) sergilendi ve Ifa Show'da (Eylül 2022) sergilenecek. Dünyanın büyük ülkelerinde dağıtılacak.

Race Eleven projesinin yaratıcı zorluğu, modern bir tasarım ve mükemmel geometri ile bileşenlerini vurgulayarak son kullanıcıya ilk bakışta yüksek kalitesini iletebilecek bir elektrikli katlanabilir scooter geliştirmekti. Bu proje, elektrikli scooterin durumunu sorgulamayı hedefliyor, onu sadece eğlence için bir nesne olarak değil, aynı zamanda yüksek tasarım ve güvenli kullanım için bir araç olarak düşünüyor.

Asia Kingston tarafından tasarlanan Race Eleven, 2022'de A' Vehicle, Mobility and Transportation Design Award'da Gümüş ödül kazanmıştır. Bu ödül, yaratıcı ve profesyonel olarak dikkat çeken tasarımlara verilir. Bu tasarımlar, güçlü teknik özellikleri ve mükemmel sanatsal becerileri ile hayranlık uyandırır, mükemmel bir seviyede kalite sergiler ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandırır.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Linda Pang
Görsel Kredileri: Image #1: Asia Kingston, Race Eleven, 2021. Image #2: Asia Kingston, Race Eleven foldable, 2021. Image #3: Asia Kingston, Race Eleven lights, 2021. Image #4: Asia Kingston, Race Eleven plate, 2021. Image #5: Asia Kingston, Race Eleven tyre, 2021.
Proje Ekibi Üyeleri: Alessandra Barbieri Lisa Barbieri Marcella Vezzani
Proje Adı: Race Eleven
Proje Müşterisi: Linda Pang


Race Eleven IMG #2
Race Eleven IMG #3
Race Eleven IMG #4
Race Eleven IMG #5
Race Eleven IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun