Beijing XLLD Creative Park: Yenilikçi Tasarım ve Teknoloji Buluşuyor

LDPi tarafından tasarlanan ofis ve perakende alanı, kültürel etkinlikler ve sergilerle dolu bir ofis salonu hissi yaratıyor

Beijing Xuelian Liangdian Dongsi Creative Park'ın iç mekanları, sıradan bir ofis alanından ziyade, kültürel etkinlikler ve sergilerle dolu bir ofis salonu hissi yaratmak için tasarlandı. Bu yenileme projesi, bir zamanlar Sanyou olarak bilinen ve 2000 yılından önce Pekin'deki en büyüğü olan bir tekstil alışveriş merkeziydi. 2020 yılında, benzersiz bir tiyatro, çatı bahçeleri ve sergi alanları ile bir ofis, küçük perakende ve kültürel alan haline dönüştürmek için bir makyaj başladı.

LDPi tarafından tasarlanan Creative Park, kuzey-güney yönünde yer alıyor ve ana cephesi doğuya bakıyor. Sokak görünümü aydınlatma tasarımı, ana girişin üzerinde ve birinci katta yatay olarak uzanan bronz perde duvarla kontrast oluşturan dar ışın 4000K LED duvar yıkama ışıkları ile beyaz cepheyi vurguluyor.

LED lineer ışık ve ayarlanabilir açılı gömme downlight kullanılarak gerçekleştirilen aydınlatma tasarımı, ofis ve perakende alanının yanı sıra tiyatro aydınlatması, sergi aydınlatması ve çatı bahçesi gibi özelliklere sahip. Bu özellikler, Creative Park'ı diğer tasarımlardan ayıran ve ona benzersiz bir özellik katan unsurlardır.

Beijing Xuelian Liangdian Dongsi Creative Park'ın aydınlatma tasarımı, geniş alan denemelerine dayanıyor. Çeşitli ışıklar inşaat alanına getirildi ve gerçek performanslarına göre seçildi. Bu, tasarımın gerçekleştirilme ve üretim sürecinin önemli bir parçasıydı.

Tasarımın bir diğer önemli özelliği de, lobinin karşısında yer alan benzersiz tiyatro. Dar (3.4 metre) ve yüksek (16 metre) olan bu alan, gündüzleri doğal ışığın girmesine izin veren bir cam tavana sahip. Gerekli olduğunda, performans sırasında bu alanı kapatabilir. İzleyiciler, gizli 3000K LED şerit ışıklar aracılığıyla oturma alanına yönlendirilir. Sahne aydınlatmaları bağımsız olarak kontrol edilir.

Beijing Xuelian Liangdian Dongsi Creative Park, Chaoyangmen Inner Street ve Dongsi South Street'in güneybatısında, Dongsi metro hatlarının yanında, Tiananmen Meydanı'ndan sadece 3.5 km uzaklıkta yer alıyor. Diğer 2. halka yol içindeki binalar gibi, yüksekliği 45 metrenin altında. 1985'te açılan ve 1989'da Pekin'in en büyüğü olan 1500 m²'lik bir tekstil alışveriş merkezi olan Sanyou, 2020'de başlayan bir makyajla bir ofis, küçük perakende ve kültürel alan haline dönüştürüldü.

Beijing Xuelian Liangdian Dongsi Creative Park, 2022'de A' Lighting Products and Fixtures Design Award'da Gümüş ödül kazandı. Bu ödül, üstün teknik özelliklere ve mükemmel sanatsal beceriye sahip, mükemmel bir seviyede olan ve olumlu duygular, hayranlık ve merak uyandıran tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: LDPi (China Branch)
Görsel Kredileri: Image #1: Francois Nadeau , Xuelian Liangdian Creative Park, 2021. Image #2: Photographer Gao Han, Xuelian Liangdian Creative Park, 2021. Image #3: Photographer Gao Han, Xuelian Liangdian Creative Park, 2021. Image #4: Francois Nadeau, Xuelian Liangdian Creative Park, 2021. Image #5: Photographer Gao Han, Xuelian Liangdian Creative Park, 2021. Video Credits: LDPi
Proje Ekibi Üyeleri: Architecture Design: PUT.Design Landscape Design: Yiwei landscape engineering design Co., Ltd Interior Design: PUT.Design (except the theater area), IDEE (theater area)
Proje Adı: Xuelian Liangdian
Proje Müşterisi: LDPi (China Branch)


Xuelian Liangdian IMG #2
Xuelian Liangdian IMG #3
Xuelian Liangdian IMG #4
Xuelian Liangdian IMG #5
Xuelian Liangdian IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun