Guangliang 59Plus Flying CoBranded: Geleneksel Çin Estetiği ve Evrenin Keşfi Arasında Bir Köprü

Wei Xu, Yonghui Dong ve Rui Wang'ın Tasarladığı Sınırlı Sayıda Üretilen İçki Ambalajı

Guangliang 59Plus Flying CoBranded, geleneksel Çin estetiği ve evrenin keşfi arasında bir köprü kurmayı amaçlayan bir içki ambalajı tasarımıdır. Wei Xu, Yonghui Dong ve Rui Wang tarafından tasarlanan bu sınırlı sayıda üretilen ambalaj, Guangliang Şarap Endüstrisi ve Dunhuang Müzesi'nin ortak çalışmasıdır.

Tasarımın ilham kaynağı, Çin'deki Dunhuang Mağaraları'ndaki fresklerde yer alan ve aynı zamanda havacılık bilim ve teknolojisini temsil eden "Fei tian" (gökyüzüne uçmak) kavramıdır. Bu nedenle, tasarım hem geleneksel Çin estetiğinin çekiciliğini yansıtır hem de evrenin keşfini temsil eder.

Özgün tasarım özellikleri, püskürtmeyle matlaştırılmış boya kullanılarak yaratılan yeşim dokusu ve yüksek hassasiyetli süsleme ateşleme süreci ile 360 derece görsel sunumdur. Ambalajın boyutları 83mm322mm, şişenin yüksekliği 287mm ve çapı 75mm'dir.

Tasarım süreci, 2021 yılında Çin'in Chengdu kentinde başlamış ve Ekim 2021'de tamamlanmıştır. Tasarımın altında yatan araştırma, Çin kültürünün paha biçilmez bir hazinesi olan ve dünya sanat tarihine Çinli sanatçılar tarafından yaratılan bir mucize olan Dunhuang uçan Apsaras üzerine odaklanmıştır.

Tasarım sürecindeki en büyük zorluk, Dunhuang uçan Apsaras'ın unsurlarını ve marka özelliklerini nasıl birleştireceği olmuştur. Diğer rakiplerin geleneksel kültürün yaygın ambalaj tasarımını devirmek için, tasarım ekibi kutunun dışına çıkmış ve ürünü bilim ve gelenek arasındaki dengeyi göstermek için zaman ve uzayın iki boyutunun kontrastıyla bütün yeni bir görsel etki vermiştir.

Guangliang 59Plus Flying CoBranded, 2022'de A' Ambalaj Tasarım Ödülü'nde Bronz kazanmıştır. Bronz A' Tasarım Ödülü, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji en iyi uygulamalarını içeren ve güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergileyen, yaşam kalitesine katkıda bulunan ve dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Sichuan Guangliang Wine Industry Co., Ltd.
Görsel Kredileri: Sichuan Guangliang Wine Industry Co., Ltd.
Proje Ekibi Üyeleri: Designer: Wei Xu Designer: Yonghui Dong Designer: Rui Wang
Proje Adı: Guangliang 59Plus Flying CoBranded
Proje Müşterisi: Sichuan Guangliang Wine Industry Co., Ltd.


Guangliang 59Plus Flying CoBranded IMG #2
Guangliang 59Plus Flying CoBranded IMG #3
Guangliang 59Plus Flying CoBranded IMG #4
Guangliang 59Plus Flying CoBranded IMG #5
Guangliang 59Plus Flying CoBranded IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun