Terrace: Monolitik Tasarımı ve Yenilikçi Özellikleriyle Fark Yaratan Bir Konut Projesi

Rodrigo Kirck Rebelo'nun İmzasını Taşıyan Terrace, Geleneksel Plaj Evlerinden İlham Alıyor

Terrace, eski plaj evlerinden esinlenerek tasarlanmış bir konut projesidir. Bu projenin en belirgin özelliği, denize bakan geniş balkonları ve teraslarıdır. Bu özellik, projenin diğerlerinden ayrılmasını sağlayan en önemli detaydır.

Rodrigo Kirck Rebelo tarafından tasarlanan Terrace, Picarras, Santa Catarina, Brezilya'daki diğer konut projelerinden farklı olarak monolitik tasarımı ve tekrar eden teraslarıyla öne çıkmaktadır. Bu teraslar, zemin katın plaja olan bağlantısından, üst katın kolektif terasına kadar tüm binayı birleştirir.

Projenin gerçekleştirilmesinde temel olarak açıkta kalan donatılı beton kullanılmıştır. Bu beton, daire çerçevelerindeki kayar panellerin yüksek teknolojisiyle bir kontrast oluşturur. Ayrıca, tüm eğlence alanı (garajların üzerinde ve üst terasta) bu teknolojiyle donatılmıştır. Proje, açıkta kalan beton ve doğal malzemeler ile dairelerin çerçeveleri ve son işlemlerinde kullanılan yüksek teknoloji arasında bir ikilem yaratır.

Terrace, toplamda 59 ünite, 25 kat, 87 metre yükseklik ve 11,179.04 m2 inşaat alanına sahip bir tatil apartmanı projesidir. Monolitik, balkonlar, inovasyon, beton yapı, heykel, ikon, kentsel referans gibi anahtar kelimelerle tanımlanabilir.

Proje, kullanıcılara, denize bakan lüks bir konut kompleksinde, geniş bir balkon - teras özelliği olan bir konutun özelliklerine sahip daireler sunar. Bu geniş alan, tüm ortamları birbirine bağlar.

Proje, Ekim 2020'de Itajai'de başladı ve Ağustos 2021'de Itajai'de tamamlandı. İnşaat, Aralık 2021'de Picarras / SC - Brezilya'da başladı ve işlerin Kasım 2024'te tamamlanması planlanıyor.

Tasarım araştırması, balkonların kullanımı ve bunların cepheyle nasıl etkileşime girdiği üzerine odaklanmıştır. Amaç, bir konut binasının ilişkisini, üzerine inşa edilecek plajda bir görsel simgeye dönüştürmektir. Benzer projeler ve monolitik tasarım hakkında görüntü arama yoluyla veri toplama gerçekleştirilmiştir.

Terrace, tüm konut birimlerinin denize bakan bir terasa sahip olacağı şekilde tasarlanmıştır. Donatılı beton yapısının kavramsallaştırılmasından, daire çerçevelerini kapatan kayar panellere kadar zorlu bir projedir. Monolitik bir tasarım sunar ve üzerine inşa edileceği çevreyle güçlü bir etkileşim kurar.

2022'de A' Mimarlık, Yapı ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Bronz ödül kazanan bu tasarım, sanat, bilim, tasarım ve teknoloji alanlarında en iyi uygulamaları içerir. Güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergiler ve yaşam kalitesine katkıda bulunur, dünyayı daha iyi bir yer haline getirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Rodrigo Kirck
Görsel Kredileri: Rodrigo Kirck
Proje Ekibi Üyeleri: Rodrigo Kirck Katarine Schmitt Alexandre Henrique Rodrigues
Proje Adı: Terrace
Proje Müşterisi: Rodrigo Kirck


Terrace IMG #2
Terrace IMG #3
Terrace IMG #4
Terrace IMG #5
Terrace IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun