Wuhan Qingshanfang: Geçmişin Geleceği, Tarih Yeniden Doğuyor

Alex Xu ve Ekibi, Wuhan Demir ve Çelik Ruhunu Aydınlatıyor

Wuhan Qingshanfang, Alex Xu ve ekibi tarafından tasarlanan, Wuhan Demir ve Çelik'in ruhunu yansıtan bir aydınlatma tasarımıdır. Geçmişin geleceğini ifade eden bu tasarım, tarihin yeniden doğuşunu simgeliyor.

Proje, Yangtze Nehri'nin ana ekseni olan Wuhan'ın Qingshan bölgesinde yer alıyor. Yeşil tepeler, kırmızı evler ve nehir kenarı çevresine dayanıyor. Bu tasarım, Wuhan Demir ve Çelik'in tarihi peyzaj koruma alanının güneyinde, Yangtze Nehri'nin Qingshan nehir plaj parkının kuzeyinde bulunuyor. Gelecekte, Qingshan Riverside iş bölümünün yaşanabilir bir kültürel topluluğuna dönüşmesi bekleniyor.

Tasarımın ilham kaynağı, Wuhan Demir ve Çelik'in ruhunu temsil eden kırmızı tuğla ev ve kırmızı çelik yapı. Bu, Wuhan Demir ve Çelik'in dönem stilini yansıtıyor ve nostaljik bir his yaratıyor. Ayrıca, eski binaların yenileme süreci hakkında sergiler, internet üzerinde popüler olan bir kitapçı olan Zhongshuge, retro bir kafe olan Youxin ve Gelecek Hayal topluluğu bulunmaktadır.

Tasarımın benzersiz özellikleri arasında, 3500K sıcak ışıkla aydınlatılan kırmızı alüminyum plakanın parlaklığı ve kırmızı çelik taç oluşturulması yer alıyor. Bu, kırmızı enerjiyi aktarır ve WISCO ruhunu ilerletir. Cephe ışığının ifade biçimi, esas olarak eski kırmızı odanın mum ışığı atmosferini simüle eden iç ışıktır ve kırmızı çelik çağında bir kırmızı topluluk yaratır.

Tasarımın gerçekleştirilme teknolojisi, lambaların seçimine dayanıyor. Yüksek verimlilik, enerji tasarrufu, çevre koruma ve güvenlik ön planda tutuluyor. Yeşil aydınlatmaya bağlı kalınarak, lambaların aydınlatmasında olabildiğince parlamayı azaltmak veya ortadan kaldırmak hedefleniyor. Lambaların seçiminde, lambaların projeksiyon açısı, projeksiyon aralığı tamamen dikkate alınıyor ve lambaların montaj yüksekliği makul bir şekilde kontrol ediliyor, böylece hem zeminde hem de binada rahat bir atmosfer sağlanıyor.

Projenin en büyük zorluklarından biri, modern aydınlatmayı kullanarak eski evin mum ışığı atmosferini nasıl simüle edeceğiydi. Tasarımcılar, WISCO çağını eşleştirecek şekilde lambaları özelleştirdiler. Bu tasarım, 2022'de A' Aydınlatma Ürünleri ve Aksesuarları Tasarım Ödülü'nde Bronz kazandı. Bu ödül, deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiye en iyi uygulamaları dahil eden, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olağanüstü ve yaratıcı tasarımlara verilir. Bu tasarım, yaşam kalitesine katkıda bulunarak dünyayı daha iyi bir yer haline getiriyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: AlexXu&Partners
Görsel Kredileri: AlexXu&Partners
Proje Ekibi Üyeleri: Alex Xu,Liu Xiang,HongYu Deng ,Linda Dai
Proje Adı: WuHan QingShanFang
Proje Müşterisi: AlexXu&Partners


WuHan QingShanFang  IMG #2
WuHan QingShanFang  IMG #3
WuHan QingShanFang  IMG #4
WuHan QingShanFang  IMG #5
WuHan QingShanFang  IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun