Minimalist Yaklaşımın Saat Tasarımındaki Yansıması: Minach

Esmail Ghadrdani'nin Minimalist Saat Tasarımı: Minach

Minimalizm yaklaşımıyla tasarlanan Minach, sadece zamanı gösteren bir saat tasarımıdır. Saati en basit haliyle gösterme hedefiyle yola çıkan bu proje, maksimum basitleştirme ve neredeyse yüzü olmayan bir tasarıma sahiptir. Saat yüzü, görsel görünümü minimumda tutmak için işaret ve sembollerden arındırılmıştır.

Minach, zamanı belirtmek için basit el hareketlerini kullanan minimalist bir saat tasarımıdır. Bu saatin en önemli özelliği, basit ve çekici formu ve saatin ayarlanma şeklidir. Çoğu saatte olduğu gibi, saat ayarı bir yan düğme ile yapılmak yerine, bu tasarımda zaman ayarlama düğmesi saat gövdesinin ortasında ve saat ibrelerinin üzerinde bulunur.

Minach, koyu ve açık renklerde paslanmaz çelikten yapılmıştır ve gizli kayışları vardır. Bu kayışlar, saati dikişsiz bir şekilde bağlar. Konkav cam, cilalanmış mineral kristalden yapılmıştır. Saat, genişliği 43 mm, derinliği 43 mm ve yüksekliği 9 mm ölçülerindedir.

Minach'ın tasarım süreci, Temmuz 2021'de İran'ın Esfarayen kentinde başlamış ve Aralık 2021'de tamamlanmıştır. Tasarım sürecinde, minimalist yaklaşımlı ürünler ve minimalist saatler üzerine araştırmalar yapılmış, projenin hedefi özel, basit, ancak çekici bir saat tasarımı olmuştur.

Tasarım sürecinde en zorlu kısım, bir saatin özelliklerini kaldırma ve yine de zamanı en basit haliyle gösterme konusuydu. Saat ibrelerinin ayarlanması da projenin zorlu noktalarından biriydi. Çoğu saatte olduğu gibi, saat ayarı bir yan düğme ile yapılmak yerine, bu tasarımda zaman ayarlama düğmesi saat gövdesinin ortasında ve saat ibrelerinin üzerinde bulunur.

Minach, 2022'de A' Jewelry, Eyewear and Watch Design Award'da Iron ödülüne layık görüldü. Bu ödül, iyi tasarlanmış, pratik ve yenilikçi yaratıcılıklara verilir. Endüstriyel gereksinimleri karşılayan ve sektörün en iyi uygulamalarını entegre eden bu tasarımlar, tatmin ve olumlu duygular sağlar, daha iyi bir dünya yaratmaya katkıda bulunur.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Esmail Ghadrdani
Görsel Kredileri: Esmail Ghadrdani
Proje Ekibi Üyeleri: Esmail Ghadrdani
Proje Adı: Minach
Proje Müşterisi: Esmail Ghadrdani


Minach IMG #2
Minach IMG #3
Minach IMG #4
Minach IMG #5
Minach IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun