Durex Fun and Adventure: Oyun Temalı Kondom Paketi

Blackandgold Shanghai, Durex için Pixel Sanatı İle Oyun Temalı Kondom Paketi Tasarladı

Blackandgold Shanghai, Durex için tasarladığı yeni kondom paketi ile alışılmışın dışına çıkıyor. Pixel sanatı oyunlarından esinlenen bu tasarım, alıcılarına eğlenceli ve yenilikçi bir deneyim sunmayı hedefliyor.

Çinli tüketicilerin çoğunluğu erkek olduğu ve video oyunlarına aşina oldukları düşünüldüğünde, pixel sanatı oyun temasıyla tasarlanan bu paketleme, onlarla uyum sağlayabilir ve alışveriş sırasındaki utangaçlığı ortadan kaldırabilir. Ayrıca, pixel sanatı oyun teması, Durex'in tüketicilere sunmayı amaçladığı yenilikçi ve eğlenceli deneyimle de güçlü bir bağlantı kurar.

Durex'in yeni marka fikri "İyi Seks, Özgürleştirir" tüketicileri aşk konusundaki mevcut engelleri aşmaya yönlendirir. İçe dönük bir millet olan Çinliler, kondom satın alırken çevrimdışı kanallarda utangaçlık hissedebilirler. Raf üzerinde sergilendiğinde, yeni Durex Fun and Adventure, bir dizi oyun ürünü gibi görünür ve bu da satın alma sırasındaki utangaçlığı ortadan kaldırabilir ve kendisini rakiplerinden ayırabilir ve tüketicilerin dikkatini çekebilir.

Paketleme, ürün faydaları için grafik tasarımı Spot UV ile kaplanmış kağıttan yapılmıştır. Paketin genişliği 64 mm, derinliği 37 mm ve yüksekliği 125 mm'dir. Tasarım ekibi, yaratıcı direktör Yang LI, grafik tasarımcı Xiao XUE, hesap yöneticisi Yiling JIANG, stratejik planlayıcı Xincheng ZHUANG, 3D renderlama Jianhui CHEN ve hareket Sheng WAN'dan oluşmaktadır.

Pixel sanatı tarzı, bu ürün serisini oyun ürünleri gibi gösterir ve bu da kondom rafı arasında öne çıkar. Lider doku kondom markası ile karşılaştırıldığında, yeni paketleme, ürün faydasını eğlenceli bir şekilde açıklar ve tüketicilerin raf önünde ürün seçerken utangaç hissetmelerini engeller.

2019 yılında başlayan proje, Mayıs ayında başladı ve yeni paketleme Aralık ayında piyasaya sürüldü. Durex, dünya lideri kondom markası olmasına rağmen, Çin'de yoğun bir rekabetle karşı karşıya. Tüketicilerden başlayarak, müşteri brifingi ve araştırma raporundan tüketicilerin, özellikle çevrimdışı kanalda kondom satın alırken utangaçlık hissedebileceği bilgisini aldık. Ardından, masa başı araştırması yaparak rakipleri anladık ve Çin'deki kondom paketleme trendini belirledik. Beyin fırtınası sırasında tüketici içgörüsü ve ürün faydalarını birleştirerek yaratıcı yönlendirmeyi önerdik.

Amacımız, mevcut paketlemeyi modernize etmek ve ana zorluk, paketlemenin satın alma sırasındaki utangaçlığı nasıl önleyebileceği ve ürün faydalarını genç tüketicileri çekmek için eğlenceli ve belirgin bir şekilde nasıl açıklayabileceğidir. Bu, paket üzerinde bir kondom göstermek gibi çok açık olmadan yapılmalıdır.

Çinliler, çevrimdışı kanallarda kondom satın alırken utangaçlık hissedebilirler. Durex, tüketicileri mevcut aşk engellerini aşmaya yönlendiren markadır, bu nedenle, Blackandgold bu zorluğu aşmak için Durex Fun and Adventure için yeni bir paketleme oluşturmakla görevlendirildi. Pixel Sanatı'nın avantajını kullanarak, yeni Durex Fun and Adventure paketlemesi, raf üzerinde bir dizi oyun ürünü gibi görünür ve bu da satın alma sırasındaki utangaçlığı ortadan kaldırabilir ve kendisini rakiplerinden ayırabilir ve tüketicilerin dikkatini çekebilir.

Tüm fotoğraf ve video hakları, 2021 yılında blackandgold Shanghai'ya aittir. Bu Tasarım, 2022'de A' Paketleme Tasarım Ödülü'nde Bronz kazandı. Bronz A' Tasarım Ödülü: Deneyim ve kaynak kullanımını doğrulayan, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştiren, güçlü teknik ve yaratıcı becerilere sahip olan ve yaşam kalitesini artıran, dünyayı daha iyi bir yer haline getiren olağanüstü ve yaratıcıca dâhiyane tasarımlara verilir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: blackandgold Design (Shanghai) Co., Ltd.
Görsel Kredileri: All photos and video credits to blackandgold Shanghai, 2021.
Proje Ekibi Üyeleri: Creative Director: Yang LI Graphic Designer: Xiao XUE Account Manager: Yiling JIANG Strategic Planner: Xincheng ZHUANG 3D rendering: Jianhui CHEN Motion: Sheng WAN
Proje Adı: Durex
Proje Müşterisi: blackandgold Design (Shanghai) Co., Ltd.


Durex IMG #2
Durex IMG #3
Durex IMG #4
Durex IMG #5
Durex IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun