B73 Apartmanları: İnovasyon ve Teknoloji ile Mimariyi Yeniden Şekillendirmek

Starh - Svetoslav Stanislavov'un Yenilikçi ve Teknolojik Yaklaşımıyla Oluşturulan B73 Apartmanları

B73 Apartmanları, Starh - Svetoslav Stanislavov tarafından tasarlanan ve inovatif malzeme kullanımı ve üstün kalitedeki uygulamasıyla dikkat çeken bir konut projesidir. Bu proje, mimari tasarımın sınırlarını zorlayarak, teknoloji ve inovasyonun mimariye nasıl entegre edilebileceğini göstermektedir.

Projenin ilham kaynağı, yatırımcının sıradışı bir bina oluşturma isteği ve bu konuda herhangi bir ödün vermemesi olmuştur. Bu durum, tasarımcılara neredeyse sınırsız bir yaratıcılık özgürlüğü sağlamıştır. Sonuç olarak, organik formlar ve genel olarak beyaz görünüm, tasarımcıların önceki deneyimlerine dayanarak, inovatif katı yüzey malzemesi kullanılarak tamamen gerçekleştirilmiştir.

B73, kentsel bağlamda inovatif ve etkileyici görünümü, yüksek kaliteli malzeme kullanımı ve uygulamanın olağanüstü kalitesi ile öne çıkar. Her konut katı sadece tek bir daireyi barındırır. B73, Bulgaristan'da katı yüzey malzemesi ve termoform kullanılan çok az sayıdaki binalardan biridir. Fasadın konsepti, stratejik olarak yerleştirilmiş kesiklerle gerilmiş basit bir yüzeyden başlar. Bir kesinti oluşur ve bir kırlangıç kuşunun şeklini oluşturur.

Bina lobisi, özellikle bu alan için tasarlanmış benzersiz bir ışık sanatı kurulumuna ev sahipliği yapar ve Doğu Avrupa'da bir ilk olma özelliği taşır. Bina kabuğu ve cephe tasarımı, akrilik taş malzemesi ve termoform kullanılarak gerçekleştirilmiştir. Çoğu elemanın 3D bükülmesini gerçekleştirmek için üç farklı yazılım kullanılması gerekti ve bu sayede sonradan kalıplanabildi.

26 metre yüksekliğindeki binada yer altında iki, yer üstünde altı kat bulunmaktadır. Toplam inşaat alanı 2,100 metrekaredir. B73, çevresindeki malzemeler, renkler, yükseklikler, bina durumları ve şekillerin çeşitliliği nedeniyle kentsel bağlamda hemen etkileşime girer. Farklı bir mimari çizgi belirlerken, kentsel ruh ve algıyı değiştirir ve mahalleye katkıda bulunur.

Projenin tasarım aşaması 2018'de başlamış ve bina Nisan 2021'de tamamlanmıştır. Projenin en büyük zorluğu, yatırımcının yüksek kalite beklentilerini karşılamaktı. Tüm süreç, her adımda hassasiyet ve yükleniciler arasında iyi yönetilmiş bir senkronizasyon gerektirdi. B73, inovatif görünümü, yüksek kaliteli malzeme kullanımı ve uygulamanın kalitesi ile bağlamda yerini alır. Her kat tek bir daireyi barındırır. B73, ülkedeki çok az sayıdaki bina gibi katı yüzey malzemesi ve termoform kullanır ve karmaşık 3D şekiller oluşturur. Fasadın morfolojisi, stratejik olarak yerleştirilmiş kesiklerle gerilmiş bir yüzeyden başlar. Bir kesinti oluşur ve bir kırlangıç kuşunun şeklini oluşturur. Zemin kat lobisine bir ışık sanatı kurulumu yerleştirilmiştir.

2022'de A' Mimarlık, Bina ve Yapı Tasarımı Ödülü'nde Bronz kazanan bu tasarım, sanat, bilim, tasarım ve teknolojiyi en iyi uygulamalarla birleştirerek, güçlü teknik ve yaratıcı beceriler sergiliyor ve yaşam kalitesini artırıyor, dünyayı daha iyi bir yer haline getiriyor.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: STARH
Görsel Kredileri: Photographer Dian Stanchev
Proje Ekibi Üyeleri: Svetoslav Stanislavov - Leading architect Dimitar Katsarov Iva Kostova Radostina Petkova Petar Nikolov Hristo Dushev Borislav Stanchev Zhenia Atanasova Georgi Pasev Ivan Kovachev Vladimir Kavaev Debora Dimitrova Sanya Kovacheva Desislava Georgieva
Proje Adı: B73 Apartments
Proje Müşterisi: STARH


B73 Apartments IMG #2
B73 Apartments IMG #3
B73 Apartments IMG #4
B73 Apartments IMG #5
B73 Apartments IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun