Lavazza Elogy Milk: İtalyan Kahve Kültürünün Tam Paketi

Florian Seidl tarafından tasarlanan bu kahve makinesi, espresso'dan cappuccino'ya kadar İtalyan kahve kültürünün tamamını sunuyor.

Ev kullanımı ve küçük ve orta ölçekli ofisler için tasarlanan Lavazza Elogy Milk, nispeten kompakt bir boyutta benzersiz, profesyonel ve kolayca erişilebilir bir kahve deneyimi sunuyor. Tasarım, İtalyan kahve dükkanları ve barlarından ilham alıyor ve Lavazza'nın bu segmentteki mevcut form dilinin bir evrimi.

Florian Seidl tarafından tasarlanan bu kahve makinesi, entegre süt köpürtücüsü ile İtalyan kahve kültürünün tam paketini sunuyor: espresso'dan cappuccino'ya veya latte'ye kadar. Büyük, dikişsiz bir kabukla karakterize olan bu makine, yan tarafta üç boyutlu Lavazza logosuna sahip. Metal aksanlar, kolu, damlatma ızgarası ve kullanıcı arayüzü gibi ana dokunma noktalarını vurgular. Lavazza in Black sistemi, daha kolay geri dönüştürülebilen soyulabilir kahve kapsülleri de sunar. Gürültü seviyesini ve enerji tüketimini azaltmak için çok çalışıldı.

Makinenin ana gövdesi plastikten (ABS/SAN) yapılmış olup, doku ve parlak bir yüzeye sahip. Logo, ped baskı ile uygulanmış. Cam bir fincan, çelik damlatma ızgarası ve kauçuk ayaklarla donatılmış. Makinenin boyutları 160mm / 418mm / 302mm ve ağırlığı 5,5kg. Çıkarılabilir parçalar bulaşık makinesinde güvenle yıkanabilir. 1500 W güce ve 220-240 voltaja sahip. Ürün, bir Hızlı Başlangıç Kılavuzu ve daha ayrıntılı bir talimat kitapçığı ile birlikte güzel bir kutuda gelir.

Makine, patentli bir süt köpürtme sistemi ve özel bir cam fincan ile birlikte gelir. Fincan dinlendirme yeri ayarlanabilir, daha küçük fincanları ağıza daha yakın bir yere yerleştirir. Bu, sıçramaları azaltır ve kahve sıcaklığı ve krema için faydaları vardır. Büyük su tankı kolayca erişilebilir.

Proje, İtalya'nın Turin kentinde tasarlandı. Tüm farklı versiyonlar için tam ürün geliştirme süreci yaklaşık 20 ay sürdü. Tasarım süreci, kavramsal ve biçimsel araştırma, 3D modelleme, fiziksel maketler, prototipleme aşamalarını içerdi.

Makinenin farklı versiyonları için ortak bir platform geliştirmek çok çaba gerektirdi. Ürün, Classy Custom Milk ve Inovy Custom Milk olarak farklı iş kanallarında/pazarlarda satışa sunuldu. Bu kahve makinesi, 2021'de A' Home Appliances Design Award'da Platin ödülüne layık görüldü. Platin A' Design Award, dünya çapında, olağanüstü ve son derece yenilikçi tasarımları, toplumun refahına katkıda bulunan profesyonellik ve deha sergileyen tasarımları ödüllendirir.


Proje Detayları ve Kredileri

Proje Tasarımcıları: Florian Seidl
Görsel Kredileri: Lavazza
Proje Ekibi Üyeleri: Florian Seidl
Proje Adı: Lavazza Elogy Milk
Proje Müşterisi: Florian Seidl


Lavazza Elogy Milk  IMG #2
Lavazza Elogy Milk  IMG #3
Lavazza Elogy Milk  IMG #4
Lavazza Elogy Milk  IMG #5
Lavazza Elogy Milk  IMG #5

Tasarım Harika'da Daha Fazla Okuyun